Husresan

För ungefär ett år sedan startade vi vår husresa och efter elva månader stod vi där utanför det rosa huset som vi nu kan kalla vårt. Alltså egentligen känns det som sju svåra år, med alla budgivningar, sårade huskänslor och allmän förvirring kring det där med att köpa hus, vart en ska bo, vad en vill osv.

Men nu är alltså vår husresa slut för denna gång. Eller ja själva husletarresan är över, nu börjar ju själva Husresan med stort H. Det är ju nu det faktiskt börjar på riktigt! Men låt oss gå tillbaka och se hur husåret har varit, vad har vi varit på för husvisningar, finns det någon röd tråd som tillsist leder fram till detta pastellhus vi nu införskaffat? Eller har vi bara freestylat?

Här nedan kommer en sammanfattning på alla husvisningar vi varit på – från start till mål – där de flesta hus faktiskt har fått egna blogginlägg eller så fanns det bilder att hämta från Instagram. Jag ser nu att det är två-tre hus som inte har blivit dokumenterade alls, men då antar jag att de verkligen var no go på dessa.

Hus 1

Sockerbitshuset i Utby var vårt första visningsobjekt. Med lutande golv, illaluktande toaletter, sprickor i fasaden och annat göttigt sa vi tack men nej tack. Speciellt nej från herrn då han inte fick plats i garaget och det är ju tydligen ett måste. Minns även att detta renoveringsobjekt gick upp över en miljon över utgångspris. Redan där kunde vi börja ana att det skulle bli prisbananas framöver.

Hus 2

Vi anammade uttrycket husvisningssöndag och åkte på visning i Kåhög. Ganska mysigt område med närhet till kosläpp, natur och även en bullrig motorväg. Huset i sig var dötrist.

Hus 3

Ännu en husvisningssöndag och denna gång hamnade vi i Björboholm för denna pastellgröna trävilledröm från 1906. David blev kär och galen i detta jättehus, men som låg lite väl långt bort från både kommunikationer och… ja allt. Det var även rätt svårsålt och låg ute länge, försvann och kom sen tillbaka.

Hus 4

Husdrömmen som sprack. Ja detta lilla tegelhus i Olofstorp var väldigt nära att bli vårt. Men vi fick verkligen känna på – och lära oss av – att i husköpartider finns det inga lagar. Där gäller det att bara roffa åt sig så gott en kan och inte tänka på några andra. För detta hus kände vi för, vi testade till och med att ta bussen dit, provsmaka den lokala puben samt gå på båda visningarna. Men en annan köpare lyckades lägga ett förbud som säljaren tog. Ett förbud som visade sig vara lägre än det maxbelopp vi hade tänkt ge. Så kan det gå. Men som jag var besviken efter detta.

Hus 5 och 6

Så var vi i Nödinge en söndag för att kolla på två hus. Rätt så snarlika ser jag nu, vita tegelhus från sent sextio/tidigt sjuttiotal. Det ena huset hade ett riktigt härlig vardagsrum och en stor trädgård medan det andra kunde ”stoltsera” med en inomhuspool.

Hus 7

Vi drog till Stenkullen för att spana in ännu ett tegelhus. Byggt på 40-talet och om/tillbyggt på 60-talet. Fyllt med gammalt hundbös, tomtar och typ… allt. Vi gillade områden men inte huset.

Hus 8

Tillbaka till Olofstorp på visning av ett hus som bara låg ett stenkast från ”vårt” hus. Så det kändes fel på alla sett, huset, läget och ja… känslan.

Hus 9 och 10

Husvisningslördag x2. Ja vi hann med två husvisningar på mindre än 45 minuter. Det första huset låg i Lerum och var riktigt najs men även över vår budget. Det andra huset låg i Floda och var rätt ok, men hade liksom helt fel uteplanlösning. Samt att David sa att köper vi detta hus kommer du börja röka Helena. Och det vill jag ju inte.

Hus 11

Vi tog en avstickare och hamnade i Kållered. Varför inte tänkte vi. Rätt kul planlösning, men alldeles för liten trädgård.

Hus 12

Ja just (just in case meaning) det, det där timmerhuset i Lerum som vi budade på men sen undrade vad fan höll vi på med, detta hus är ju inte riktigt värt de pengarna vi hamnat på. Även om det var nåt visst med det är jag rätt nöjd att det inte blev något.

Hus 13

Japp, vi var på visning på ett hus som låg inte bara på samma gata som det där första huset i Olofstorp. Ne detta hus låg mittemot! Så det skulle känts så fel att verkligen bo grannar med de som snuvade oss på konfekten för några månader sedan.

Hus 14

Tillbaka i Lerum för ett härligt enplanshus med creepy barn i kulisserna. Lite tråkig trädgård och lite för dyrt.

Hus 15

Här var vi nästan tillbaka där vi började, i Utby och en 60-tals kåk som hade en del charm men även hade för mycket som inte kändes rätt.

Hus 16

Och så var vi åter i Olofstorp igen och till ett ombyggt trähus som såg bra ut på ytan men som liksom kändes… oengagerat. Helt nyrenoverat men helt utan tanke.

Hus 17

Vi tog hussemester under sommaren och detta var det första vi var på efter vilan – ett vitt sutteränghus i Lerum. Rätt spexig planlösning men nja, vi fick ingen feeling samt att det låg lite över våd budget.

Hus 18

Då var det dags att gå all in igen! Detta tegelhus i Floda had me at hello och jag gillade det så mycket! Ja så mycket att jag även här testade att pendla samt promenera till en av de tre visningar jag var på. Vi la ett skambud som säljarna inte godtog och sen när det väl var skarpt läge, ja då backade vi. Men jisses så dränerad jag var efter detta.

Hus 19

Dags att testa Partille! Fint på utsidan men knepigt på insidan. Samt att källarens tak var alldeles för lågt för den långa herrn.

Hus 20

Men heeej renoveringsobjekt! Ja detta hus ligger fint till, nära natur och bad i Lerum. Men oj vad mycket det krävdes för renovering här. Alltså…mycket. Men tror att det kommer bli finfint med en hel del kärlek (och pengar).

Hus 21

Partillebo! Ne det blev vi icke. Lite väl omgjort och stylish och med en hel del lösningar som bara kändes så konstiga. Vi skulle gått på en till visning i området, men det huset blev köpt på förhand. Så i stället åkte vi mot Mölndal för att spana in ett hus som det var visning på under helgen jag var i Barcelona. Men det kändes inte alls bra. I stället kollade jag Hemnet om det fanns något hus i närheten som hade visning. Och det fanns det ju. Ett rosa sådant.

Hus 22

Och här har ni slutdestinationen i denna husresa – vårt rosa hus i Mölndal!

Kan jag se någon röd tråd i allt detta letande?
Svar nej.

Vi har verkligen varit i diverse orter och områden. Vi har kikat på tegelhus, trähus, timmerhus, putshus, enplanshus, sutteränghus och flervåningshus. Det har varit stora trädgårdar, plana trädgårdar, steniga trädgårdar. Sol jämt eller sol aldrig. Storslagen utsikt eller tråk-sikt.

Vi hamnade alltså till sist med ett rosa trähus från 1910/1955/1986. Ett hus vi scrollat förbi i Hemnet-listan men som när vi såg det första gången bara kändes så rätt. Och som inhandlades medan jag var i Barcelona.

Ibland ska det kanske bara bli som det blir.
Och vet ni vad? Det känns så jävla bra!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Christin - Midis
  7 december 2017 at 09:38

  Alltså, detta med hus verkar vara mardrömmen och drömmen -när den väl slår in. Hehe. Men har SÅ många kompisar som RIVER sig i håret just (just in case meaning) nu. Som också letar i ÅRAVIS. Men så glad för er skull! Grattis!! Rosa och allt! DRÖMMEN!!!! (p.s när kommer du till malmö? :))

  • Reply
   Helly
   10 december 2017 at 22:36

   Ja det tog sin lilla tid och sina hus. Men tillslut hittade vi vår rosa dröm!
   Jaaa, när kommer jag till Malmö egentligen, vore så fint att ses ju! Men det får nog bli nästa år, ta en paus i husrenoveringen och besöka Skåune!

  Leave a Reply