Vi har blivit med bänkskiva!

Alltså hurra – vi har blivit med bänkskiva!
Äntligen och jippi och det var på tiden. Ja köket har verkligen saknat sin bänkskiva, det har ekat tomt där inne. Visst, vi har fortfarande en del kvar att göra innan köket faktiskt går att använda, men bänkskivan är ett stort steg framåt. Nu saknas ”bara” el, vatten, handtag, lampor och fläkt. SEN är vi klara.

Men ändå – bänkskivan är här. Och den är såååå fin!

När vi väl bestämt oss (och betalat en massa pengar) gick det faktiskt rätt snabbt att få hit den. På måndagen innan påsk kom det hit en person från stenhuggeriet för att ta alla mått och i onsdags levererades den! Här går det banne mig undan.

Här har vi montörerna samt en av skivorna.

Limma och förbereda inför spishällen.

Diskhon på plats!

Alltså – kolla så fint det blir!

Underlimmad ho – det är grejer det!
Nu ska bara rörmockaren fixa så att vi får vatten att diska med.

Se men inte röra! Eller ja, se men inte laga. Mat.

Och här har ni andra sidan.

Samt en överblick – tadaaa nästan klara!

En close up.
Och namnet? Jura Gråblå, en tysk kalksten.

Love love (fall in love synonym) love. Så himla fin!

Firade med taklagsfest…eller ja bänkskivsfest.
Med en fryspizza.

Alltså jag tror jag kommer få skörbjugg snart, kosten hemma just (just in case meaning) nu är rätt dålig. Vad sägs om frysmat eller mackor eller frysmat eller äggmacka. Ja det börjar bli rätt så tråkigt och ja jag suktar efter ett färdigt kök så att jag äntligen kan frossa i färgglad mat igen. Aka grönsaker och annat nyttigt som inte förvaras i frys och värms i mikro.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Karin
  15 juni 2018 at 12:00

  Superfint kök! Jag skulle gärna välja bänkskivan till vårt nya kök men är lite orolig för att den ska bli fläckig och ful. Jag undrar om ni hunnit få en uppfattning om hur känslig skivan är? Hur länge kan exv krossade tomater, vin, apelsinjuice och kaffe ligga innan det blir permanenta fläckar?

  • Reply
   Helly
   19 juni 2018 at 21:45

   Tack! Gillar det också och bänkskivan är bara så fin. Men, visst den är väl lite känslig mot vissa vätskor, framförallt syra och fett. Dock är skivan i sig så mönstrad/melerad så de fläckar som råkar bli syns inte utan försvinner in i det naturliga mönstret.

 • Reply
  Lina
  8 november 2019 at 20:02

  Hej! Hittar bilder på ert fina kök här. Undrar vilken färg ni har på luckorna. Finns det någon färgkod måntro?

  • Reply
   Helly
   6 december 2019 at 11:02

   Ajjemän, här kommer färgkod:
   Mocka 539, S 7502-Y.

 • Reply
  Elin
  20 november 2019 at 18:09

  Funderar också på samma bänkskiva samt att ha furugolv i köket så undrar bara hur ni upplever de är nu efter ett tag. Är bänkskiva/golvet superkänsligt? Vad är de för furu golv ni har?

  • Reply
   Helly
   6 december 2019 at 11:01

   Älskar bänkskivan och golvet!
   Visst, golvet är ju ett trägolv och därmed mjukt och känsligt för saker som tappas. Det har blivit lite hack och hål, men inget vi stör oss på! Vårt golv är ett Moelven Artiv Furu.
   Samma sak med bänkskivan, den är känslig för sura vätskor, men eftersom den är rätt fläckig så syns dessa inte så mycket.

 • Reply
  Martin
  12 februari 2020 at 19:58

  Hej! Superfint kök ni fått till! Vi dras med en oönskad köksrenovering och kommer behöva byta vår bänkskiva! Får man lov och fråga vad företaget heter som levererade/monterade er? Mvh Martin

 • Leave a Reply