How about some asian-spanish barbecue?

Jag gillar ju att grilla – en aktivitet som skedde relativt ofta redan innan vi flyttade till hus men som nu eskalerat något oerhört. Inget fel i det tänker jag, då vi saknar fläkt inomhus och inte fräser på med mat där. Sen är det ett big nono att använda tändvätska. Ne tacka vet jag tändrör – is da shit. Men det behövs lite omväxling i grillmaten, så att det inte bara mumsas majskolv och halloumi dagarna i ända. Sagt och gjort – härom dagen styrde vi upp en grillning med lite asiatisk/spansk touch och jäflar så göttigt det blev!

Två aluminumknyten slängdes på – det ena med tzaibitar, olja, salt, peppar samt den andra med bitar av paprika, lök, vitlök, olja, ingefära, salt, peppar. Hade jag haft sesamolja hemma hade även detta droppats i. För Davids del blev det kyckling. Och så grillade vi padrones – åh mumma!

Alltså titta så smarrigt!
På med lite flingsalt sen är det bara att äta opp’et.

Vi flyttade bord och stolar till den plats där kvällssolen är framme längst och dukade upp för en riktig festmåltid – grillade pitabröd med grillade knyten (tzai och grönsaker), limepickad rödkål, jalapeñomayo, majs och koriander. Till det serverades grillade padrones samt nachochips. En maträtt från världens alla hörn typ. Gott i vilket fall.

Sen var det bara att hugga in bland allt det goda.
Jalapeñomayon är ju en enkel och god klassiker men en ny favorit är den limepicklade rödkålen. Hallå så gott! Så här kommer receptet på denna, bara för att jag själv inte ska glömma bort det.

Limepicklad rödkål

  • 200 gram färsk rödkål
  • 1 st lime, saft och skal
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk ljus sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk vatten

Skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel. Lägg kålen i en bunke och tillsätt övriga ingredienser; saft och skal från limen, vitvinsvinäger, sirapen, salt och vatten. Massera kålen ordentligt med händerna och låt stå till servering. Så himla gott!

Sen är det bara att klicka i alla olika delar i ett grillat pitabröd.
För ni vet väl att en bra maträtt ska ha något hett, något lite sötare, något krämigt och något krispigt. Allt detta finns i detta pitabröd!

Hugg in!

En, två, tre eller kanske fyra pitabröd slank ner innan knotten tog överhanden. Och kanske även mättnaden. Så då fick vi förflytta oss inomhus för att mumsa på efterrätten – den där smarriga rabarberpajen jag slängde ihop lite sent och lätt. Denna grillning kommer vi garanterat göra om – kanske med lite förfiningar här och där – men överlag var det ju riktigt mumma!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply