Grönkålsgnocchi med fejkon

För några veckor sedan hamnade jag på Hisingen hos Anton och Doris där de bjöd på smarrig middag – egenodlad grönkål tillsammans med gnocchi, rostade pumpafrön och fejkon. Oerhört gott ska ni veta, så idag testade jag att göra detta, men på fastlandet. Och jävlar sicken god rätt. Me recommend to you.

Och mången tack Anton och Doris för en väldigt bra och mättande maträtt som säkert kommer lagas igen!

gronkalsgnocchi-1

Här kommer då fastlandsreceptet, då jag inte riktigt är helt hundra hur hisingsborna lagade sin rätt (jag satt mer bredvid och drack rödvin och hade med andra ord inte hundra koll på deras ingredienser).

Du behöver, för 2-3 personer:

1 paket färska gnocchis
1/2 rödlök
5 nävar färsk grönkål
1-2 dl riven parmeschaaano
1 dl pumpafrön
6 skivor fejkon
2 dl matlagningsgrädde
salt, peppar

And this is how I roll

Koka upp saltat vatten. Gnocchin ska bara vara i i tre minuter, så hold you horses en stund. Förbered det andra under tiden – skiva rödlöken tunt och fräs i smör tillsammans med grönkålen. I med grädden, parmesan samt salt och peppar. Nu slänger du i gnocchin samt rostar pumpafröna i en torr panna. Se upp så att de inte blir brända. Och akta dina fingrar, de blir riiiktigt heta, även en lång stund efteråt. Ja och när gnocchin har kokat klart, blanda med grönkålssåsen och toppa med de rostade pumpafröna, lite extra parmeschaano samt skivad fejkon. Ät och njut!

gronkalsgnocchi-2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply