Sötpotatis- och majssoppa med en touch av kaos

sotpotatis-majssoppa-1

En ramlar ju över en del smarriga recept här ute på the world wide web och idag gjorde jag en mix av två rätter. Den ena rätter är Sandras Sötpotatisgryta och den andra är Julias Rostade Majssoppa och av dessa två blev det en finfin sopprätt; Helenas Sötpotatis- och majssoppa! Typ det bästa av två världar. Och självfallet, här kommer receptet:

Ingredienser

Sötpotatis, typ storlek som två nävar
En morot, modell större
En lök
En vitlöksklyfta
200 g majs
1,5 dl grädde
3 dl mjölk
1 dl vatten
Grönsaksbuljong i form av tärning eller rinnande
Två matskedar citronjuice
Koriander på kruka
Ingefära till garnering
Nachochips
Salt, peppar, chilipulver

Gör så här

Hacka lök och vitlök. Fräs i smöret tillsammans med hackad/delad/bitad sötpotatis och morot samt majsen. I med chilipulvret och grönsaksbuljongen, samt resterande vätska (grädde, mjölk, vatten, citronjuice) och koka i ca 25-30 minuter. Släng även i några kvistar koriander. Mixa sen allt med en stavmixer (OBSOBS), smaka av med ev mer salt och peppar. Ös sen ner i en djup tallrik, på med smulade nachochips, koriander och skivad ingefära. Ät!

Och ett tips, använd inte en blender för då blir det kökskaos grande. Ja se bara, het soppa överallt!

kokskaos-1 kokskaos-2 kokskaos-3

Fick även en del stänk på min arm, så kommer nog få lite goa känningar där. Aj och ops. Men the show must go on, så det var bara att slänga på en kall handduk, städa upp kladdet, hitta en stavmixer och färdigställa rätten. #masterchef2016

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Sandra
    16 mars 2016 at 07:33

    Får seriöst PANIK av det här inlägget. Eller ja, först och främst tycker jag såklart att det var väldigt olyckligt att du fick het soppa på dig eftersom brännskador är så himla onice. Men alltså, vill bara hoppa in genom skärmen och torka upp allt på en gång. Fy, vad jobbigt! Soppan låter god i alla fall, det måste ju vara ett plus 😉

  • Leave a Reply