Snabbnudjävlarvadgott

Vi måste prata om snabbnudlar – ja ni vet de där trekronorspaketen med tillhörande kryddpåse. Alltså dessa är ju oerhört underskattade måste jag säga. Samt att de får mig att minnas helgerna i stallet, då vi lagade till mängder av dessa nudlar i klubbstugans micro. De är ju goda ju! Antingen att sleva i sig precis som de är, koka upp, sila av och strö över kryddan. Eller att hotta till dem med lite goda tillbehör. Båda sättet är minst lika bra, helt beroende på humör och magkurr.

snabbnudjavlarvadgott-1

Häromdagen blev det i alla fall det sistnämnda – nämligen upphottade snabbnudlar. Och jag vete katten om det inte är minst lika enkelt att tillreda som att bara koka och äta som de är. I detta fall kokade jag upp vatten, salt, några broccolibuketter, finskuren morot och en näve sojabönor. När vattnet kokat upp – i med nudlarna och koka i några minuter. Häll av det mesta av vattnet, men spara ca 1-2 dl, i med en skvätt sesamolja, det mesta av kryddpåsen, lite riven färsk ingefära samt en massa hackad koriander (obs – glöm ej stjälken där massa smak sitter). Strössla tillsist över det sista av kryddpåsen och avnjut ute på balkongen som även den har blivit upphottad med nya och mer höstiga växter.

snabbnudjavlarvadgott-5snabbnudjavlarvadgott-4snabbnudjavlarvadgott-3

Men hallå, se så smarrigt det ser ut!

snabbnudjavlarvadgott-2

Hatten av för snabbnudlarna – för jävlar vad gott!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Julia
  29 september 2016 at 08:47

  TIPS:
  Okej nu blev jag osäkre på huruvida du äter ägg. Om du inte gör det: Ignorera tips 1.

  1. När du lägger i nudlarna, maka lite på dem så att du får fritt spelrum ner i vattnet, och knäck i ett ägg försiktigt. Det blir typ pocherat och all the goodness will come to you.
  2. Häll i teriyakisås + lite lite sesamolja = hundra procent ramen-på-restaurang-känsla.

  JAG ÄLSKAR NUDLAR

 • Leave a Reply