Hästhelgen

hasthelg-01

Jisses – helgen som var måste gå till historien som den mest hästfyllda helgen någonsin. Så varför inte öppna detta inlägg med en bild på en…katt. Men inte vilken katt som helst, utan Hjöööördis, världens sötaste Hjördis.

hasthelg-02

Ja i lördags for jag nämligen till Alingsås / Lagmansholm för att sova över och hänga med bästaste Åsa. Och när vi ses brukar det bli en hel del häst. Inte så konstigt med tanke på att hon har just (just in case meaning) två av den varan samt att vi är hästtjejer since waaay back in the days.

hasthelg-03

Katter finns det också gott om. Förutom Hjördis finns det även en Tiger och en Beckham hemma hos Åsa samt en och annan stallkatt i.. ja stallet.

hasthelg-04

Efter att ha fikat resterna av popcornkladdkakan hamnade vi i Stall Charlottenberg där det mockades, fylldes höpåsar och plockades…

hasthelg-05

… innan det var dags för Åsa att hålla en lektion nere i padocken.

hasthelg-06

Som har denna utsikt. Ohlallaa, me like. Nästan som om jag skulle få det svårt att koncentrera mig på ridningen och bara oha över naturen i stället.

hasthelg-07

Sen var det dags för en skogstur och jag fick hänga med Carmen – ett stort och snällt sto. Hejhej!

hasthelg-20

Så vi begav oss ut i skogen där vi blev anfallna av de där nedrans älglopporna. Hej panik sa hästarna och vi skuttade mer eller mindre ut ur skogen för att ta det lite mer safe på grusvägarna i stället.

hasthelg-21

Och här kör vi en ”hästie” efter ett kort ridpass i padocken. Åh vad kul det är att rida olika hästar. Tack för galoppen Carmen, du är fin! Och tack Åsa för lånet – du har bra fina hästar!

hasthelg-08

Mörkret smög sig på och det blev dags att säga godnatt till pållarna

hasthelg-09

Vi vinkade hejdå till stallkatten som hade slagit sig till ro och åkte vidare till Vårgårda för att inhandla kvällens middag – tacos! Denna klassiska helgrätt avnjöts med folle vid köksbordet där vi nattsuddade en stund innan ögonlocken kändes för tunga och det blev dags för några timmar sömn. Söndagen skulle nämligen starta ganska tidigt – det stod hästloppis på agendan!

hasthelg-10

Ja så blev det ju då söndag och vi tog med oss häst nr 1 aka Lillen aka Highway till Lisa i Bälinge. Hon hade nämligen ställt till med hästloppis, fika, ponnyridning, markarbetesträning och trevligt umgänge. Hästen på bilden ovan ska dock inte förväxlas mot Lillen, även om namnet kanske säger så. Denna söta lilla fölis huserade nämligen i en hage bredvid gården och jag var ju bara tvungen att hälsa på den. Så söööt jue.

hasthelg-11

Ponnyridning, fika och hästloppis samt ett strålande septemberväder

hasthelg-12

Hej idyll!

hasthelg-13

Här står Lisa och instruerar eleverna vad de ska göra

hasthelg-14

Galoppbommar följt av travbommar

hasthelg-15

Åsa och Highway skötte sig galant

hasthelg-16

Hejhej!

hasthelg-17

Ännu en padock med härlig utsikt. Åh, jag måste skaffa mig en hästgård. Samt ett gäng hästar. Och en himla massa pengar och tid dårå. Men sen så!

hasthelg-18

Så himla fint att även träffa på en massa gamla vänner från back in the days. Här har vi tex Ulrika med dotter på hästen Kiwi. Ponnyridningen var väldigt populär måste sägas.

hasthelg-19

Jag nöjde mig dock med att agera hästskötare åt Highway/Åsa. Samt att jag drack en hel del kaffe och slöade på bänken vid solväggen – tjötandes med bekanta jag inte träffat på år och dar. Sen var det dock dags för mig att åka hemåt då det stod ännu mer häst på schemat. Battisen skulle nämligen få sig en skrittur i skogen. En tur som blev rätt så laddad med tanke på att det fanns åsnor i skogen. Ja ni hör ju, så himla läskigt. Fnork.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Åsa
  27 september 2016 at 14:10

  Verkligen en superhästhelg med dig, allra käraste Helly! <3

 • Reply
  Ywonne
  28 september 2016 at 00:21

  Förstår att ni haft det härligt och hästigt du o Åsa ! Kram

 • Leave a Reply