Husrenovering dag 18:
Projekt sovrum

Ni trodde väl inte att vi var klara med renoveringsprojekt i huset? Nene, det är en ständig inkommande ström av diverse projekt som ska göras, vissa större än andra och vissa mindre. Och beslut ska ändå fattas vilket kan vara nog så svårt även om projektet är litet. Nåväl nu har vi kommit en bra bit med vårt sovrum, allt grundarbete är klart och nu är det ”bara” inredningen kvar. Vilket visade sig vara lättare sagt än gjort att inhandla. Men det struntar vi i nu – låt oss se hur renoveringsprocessen av sovrummet har sett ut – här kan ni läsa om själva starten och här nedan följer en sammanfattning av några renoveringsdagar av just (just in case meaning) sovrummet. Let’s go!

Förarbetet för att spärrmåla är klart.

Bara att rolla på!

Eh… vilket ordning vi har.

Måla måla!

Dags för grundfärgsmålning!
Efter en del velande fram och tillbaka valde vi en lite mörkare grå kalkfärg till väggarna – Grå skiffer från Jotun Lady Minerals. Innan själva kalkfärgen skulle slabbas på skulle det grundmålas med ett lager av vanlig färg i samma kulör.

Viktigt att dokumentera!

Medan David grundmålade hängde jag ute i vardagsrummet och skruvade ihop ett nytt skåp.

Efter några turer fram och tillbaka fick det tillslut bli detta fina skåp från IKEAs kollektion Stockholm 2017. Det kommer bli kanon ute vid vardagsrumsbordet och rymma en massa glas och annat göttigt.

Men först skulle det som sagt skruvas en massa.

Inne i sovrummet var det fullt måleri.

Är det här vägen ut?

Gillar’t.

En lördagsmorgon och jag gjorde mig redo för att måla med kalkfärg.

Det gamla golvet från 1910 hade fått ännu lite mer karaktär aka målarfärg.

Ja vad säger ni – nu ska det målas med kalkfärg!
Men det projektet kräver sitt egna inlägg, så håll utkik vetja.

Nästa steg i projekt sovrum var att lägga in nytt golv. Och jaaa jag vet, varför lägger vi ett nytt golv över det gamla fina trägolvet? För att det var just ett gammalt trägolv, med diverse skavanker och hål. Samt att vi hade inhandlat nytt golv som även skulle räcka till sovrummet. Vilket det gjorde precis, på brädan.

Han kan det där nu, med att lägga golv.

Swisch swosch så var golvet på plats!

Bara några rader kvar, sen så!

Alltså kolla, övergången mellan hallen och sovrummet är ju magiskt!
Ingen skarv. Halleluja!

Så här bor vi nu.

En gammal säng mitt på golvet, i väntan på att beslut ska tas angående inköp av ny säng. Garderobsidén vi hade fick vi brutalt skrota, så nu letar vi efter en bra garderobslösning med skjutdörrar, som funkar till lite lägre tak. Tips någon? Tills dess får vår ”garderob” stå ute i hallen, vilket i sin tur innebär att vi inte kan göra hallen helt klar heller. Eller att vi kan packa upp alla våra kläder, vilket resulterar i att lådmonstret nere i källaren is still going strong.

Ja det är verkligen en never ending story.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Madeleine
  3 juni 2018 at 06:36

  Hej! Vilket underbart golv? Vad heter det?

  • Reply
   Helly
   12 juni 2018 at 21:08

   Tack – ja det är så fint!
   Det är Moelvens massiva trägolv, gillar det mucho!

  Leave a Reply