Husstatus – inuti och runtom

Även om det är svårt att tro så badar jag inte varje dag och hela tiden. Ne emellanåt så fixas det faktiskt en del med huset, både inuti och runtom. Så låt oss ta en titt på hur husstatusen är just (just in case meaning) nu, här i det rosa huset i Mölndal (som jag för övrigt älskar något oerhört, att köpa hus var det bästa ever alltså).

Varde ljus ovanför köksbordet! Hurra för det, för lampor är verkligen något som fortfarande ”lyser” med sin frånvaro här i huset. Tur att det fortfarande är ljust om kvällarna. Skåpet är en favorit, Stockholm 2017 från IKEA – och som rymmer alla våra vinglas, drinkglas, snapsglas, ölglas och så vidare.

På skåpet har fiskargubben en självklar plats, tillsammans med en pippi, vaser och en växt. Vi har även lyckats få ordning på tiden, en klocka är ju bra att ha ibland!

Tittar vi åt andra hållet får vi denna vy. Stringhyllorna är ju på plats både i vardagsrummet och i hallen. Till höger skymtar det senaste växtinköpet – en palm! Och ännu mer till höger kan ni se att vi fortfarande inte har någon fläkt. Jeje.

Vi har inte heller införskaffat oss ett trappräcke, så hålet i golvet upp till höger är porten ner till undervåningen. Men vi har inrett stringhyllan med spel, kamerautrustning, tidningar och annat bös.

Här var det palm!
Ja äntligen fick min fina Boolia-kruka en växt som sällskap.

Vi går raskt över till något helt annat – dessa jävla sattyg till skator. En familj med två skatbarn som piper och kvittrar heeeela tiden. De väcker oss varje morgon vid fyra-tiden och håller sen på dagen lång. Flaxar och kraxar runt om huset. Så. Himla. Störigt. Appropå hus, titta så stort grannens hus blivit. Spännande att följa, för vem vet hur vårt rosa hus kommer växa framöver.

Vi tar oss inomhus igen, där jag har sticklingar på gödning. Väx på lilla ni, för visst behöver jag fler växter hemma. Jo.

Hallen är i stort sett klar. Sist in är denna helkroppsspegel, nu kan vi äntligen se hur fan vi ser ut.

Älskar krukor. Älskar växter. Dessa är inget undantag.

Titta – Jens och häst x2!
Stringhyllan i hallen är inte riktigt fullinredd, men långsamt leder också framåt.

Vid ytterdörren har vi kirrat upp en jackhängare som just nu inte alls huserar jackor utan sådant som blir över. På motsatta sidan ska vår String Pocket sättas upp, men en av gavlarna verkar ha försvunnit i flytten och de säljs inte i delar. Hur störigt. Men det löser sig.

Vi tar oss ut från huset för att spana in trädgården och kolla in odlarmayhemet! Ja jäklar här växer det så det knakar.

Rädisor som nästan ploppar ur jorden.

Äntligen är morötterna på g. Som jag längtar att få plocka dessa. Nomnom.

Potatisen frodas, men är fortfarande inte helt redo.

Sen har vi bönorna som jag inte riktigt vet när de ska bli skördesklara. Spenaten däremot är det bara att plocka och njuta av.

Hej lilla rädisa, nu ska du ätas!

Det är inte bara i grönsakslandet det frodas, det är även en rosbonanza runt huset.

Sen har vi jordgubbar. Som inte riktigt är helt synkade med varandra.

Kolla här då – äpplen i mängder!
Framöver blir det till att byta ut rabarberna mot äpplen i pajerna.

Vet ni vad – även gräset växer.
Så nu kan Miimo få klippa gräset, som sakta men säkert går från brunt till grönt. Äntligen och hurra!

Vi har även börjat fixa ordning på balkongen som har stått helt tom fram till nu. Det är en hel del kvar att göra men en ljusslinga samt några växter har fått flytta ut. Plockade en blygsam bukett av husets alla blommor som får pryda vårt nyinköpta bord. Ja IKEA hade nämligen superpriser på andrasortering av sin kollektion Äpplarö och då vi inte ville lägga för mycket pengar på utemöbler denna säsong tänkte vi; Why not.

Men alltså jävlar vad folk är galna när det vankas extrapriser. Det knuffades och skälldes och kastades nycklar och bråkades – då det bara fanns ett fåtal av varje utemöbel. Vi fick efter många om och men med oss det vi ville ha och det utan blodvite. Puh.

Där uppe på kullen står resten av utemöblerna, väldigt vita och väldigt många. Så nu kan vi äntligen bjuda in vänner som alla kan få en egen stol att sitta på. Ja så länge vi inte blir fler än tjugotvå personer, då blir det svårt att få plats.

Vi har även köpt ny säng!
Men den kommer inte förrän vecka 33. Så innan dess ska vi förbereda resten av det som är kvar att fixa i sovrummet, typ sänggavel, sängbord och byrå. En massa DIY-projekt som jag bara längtar att få sätta tänderna i – jag vill måla och fixa!

Ja det var väl en snabb recap på läget här i huset. Några större projekt och några mindre projekt att beta av och färdigställa under sommaren och semestern. Till hösten blir det antingen nytt badrum eller installation av bergvärmepump – även om jag helst hade velat göra båda. Om ni inte redan anat det, så kostar det att bo i hus. Men det är det värt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply