Grillad majs- och halloumisallad

Alltså denna rätt, så himla god!

Och helt tagen ur det blå. Eller ja, tagen från en dimmig förkylningshjärna som fick precis det hon var sugen på. Med andra ord blev det en grillad majs- och halloumisallad med diverse goda tillbehör.

Så var innehåller då denna smarriga grillsallad?

Jo det ska jag tala om för er.

Den innehåller som ni säkert ser grillad majskolv, som jag delade i mindre bitar och stekte på alla sidor i en grillpanna. I denna panna grillade jag även skivor av halloumi. Under tiden fräste jag på några små broccolibuketter, purjolöksringar, lite röd chili och ingefära i rapsolja samt några stänk sesamolja. Salt och peppar på detta. Hyvla en morot och skölj av två nävar bladspenat. Sen är det bara att lägga upp allt på en tallrik och avsluta med färsk koriander, citronjuice samt lite svartpeppar.

Åh gött!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Christin - Midis
  7 september 2017 at 16:47

  Okej, aldrig ätit majs uppskuren så?! men såg så najs ut!!! Ska testa. borde ha majs hemma mer nu när det är säsong. plus dina bilder från Berlin var sjukt fina. Du får mig att vilja åka dit. och då har man lyckats tänker jag. Kram!

  • Reply
   Helly
   10 september 2017 at 13:27

   Ja lite nytänk i köket vettu! Och en borde verkligen handla mer mat efter säsong. Ser att rödbetorna är riktigt billiga nu till exempel.
   Mmm, mer Berlin åt folket – håller med!

 • Reply
  lovisa
  8 september 2017 at 12:04

  geni att dela majsen på det sättet? och med korri också, då vet du att du har mig på kroken 😀

  • Reply
   Helly
   10 september 2017 at 13:28

   Haha, ser mig lite som ett matgeni emellanåt! Men håller med, bra sett att få mer stekyta. Samt att det ser snyggt ut = bra bloggbilder.
   Koriander – alltid så ofta en bara kan i mat!

  Leave a Reply