Det är en evighetsmaskin

Det går hit, det går dit, det går runt en liten bit,
och det startar med ett klick, det ger en makalös kick.
Det är en evighetsmaskin!

Ja lite så känns det när det kommer till att leta hus. Tankarna virvlar runt runt, en vet varken ut eller in och besluten ändras mest hela tiden. Allt börjar med ett klick på Hemnet, som i sin tur ger en kickar av att vilja renovera, inreda och köpaköpaköpa. Men så tar förnuftet över, alternativt att priset går upp alldeles för mycket = det blir inget husköp. Och så är en tillbaka i husletarloopen igen. Det är verkligen en evighetsmaskin.

Förutom en evighetsmaskin är det även en dräneringsmaskin, både mentalt och förhållandemässigt. För jag går verkligen in med hull och hår (både med känslor och med planering) i de hus jag fastnar för – jag river väggar, jag inhandlar kök och jag Pinterestar möbler och trädgårdsytor. Ja mentalt då alltså. Och så kan vi bli oense ibland, jag och David. Oense om vad vi vill ha, vad vi mäktar med och vad vi egentligen har råd med.

Jag har precis kommit ur mitt senaste dränerande husförhållande – ett fint tegelhus i Floda. Och även om jag då, när jag var mitt i det, inte såg något annat rimligt beslut än just (just in case meaning) ett köp – är jag nu lättad över att det inte blev något. Säger som SDF, I’m moving on. Jag gick omkring i två veckor och var mentalt slut över att kanske kanske fatta ett av livets större beslut. Men nu ser jag mig inte om (finns det kanske något fint latinskt uttryck för detta som jag kan tatuera in någonstans?!) utan blickar framåt…

och klickar in på Hemnet igen.

Det är en evighetsmaskin
Det är en evighetsmaskin!
Det är en evighetsmaskin
Det är en evighetsmaskin!
e-e-e-evighetsmaskin!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mamma Marie
    8 september 2017 at 16:58

    Håller tummarna och tror; Att rätt som det är, så dyker det upp ett hus som ni båda gillar och kan köpa❤?❤.

  • Leave a Reply