Ännu en sådan där svamppasta

Det är nåt med denna pre-höst-tid, kroppen min bara trenger svamppasta. För ser jag tillbaka genom åren så dyker det mer eller mindre alltid upp sådana här recept här på bloggen vid denna tid. Ibland med egenplockade kantareller men tyvärr oftast med dyyyyra från affären. Se bara:

Så jag ska inte vara sämre i år, kan ju inte skippa en tradition. Så håll i er, här kommer årets pre-höst-recept på just…svamppasta!

Affären hade varken papardelle eller kantareller, så jag fick nödlösa med fjärilspasta (eller farfalle om en är lagd åt det hållet) samt skogschampinjoner. Sak samma, gott blir det i vilket fall.

Koka upp vatten, rikligt saltat – glöm inte det! Medan vattnet är på uppkokning, förbered det andra. Med andra ord, skiva upp 8 svampchampinjoner och fräs/svettas av dem i en stekpanna. Nu har väl pastavattnet börjat koka, så i med pastan och koka litelite kortare än föreslaget på paketet. Finhacka två gula lökar samt pressa två vitlökar, i med några klickar smör i svampen och släng ner lökhacket. Fräs på. När allt har fått lite yta blandar du i en 100 g-burk med färskost – smaksatt med kantarell (finns det inga i skogen eller i affären får en göra så här), häller i 2 dl matlagningsgrädde och slänger ner 1 dl riven parmesanost. Rör om, koka upp samt smaka av med salt och peppar. För att göra det lite mer nyttigt, släng i ett gäng nävar färsk spenat och veva runt. Var inte rädd för att ösa på med det gröna, det kokar ner till molekylnivå ändå.

Ja sen är det ju bara att häva upp i en djup skål, pasta + svampsåsen. Strö över lite extra parmesanost, för det är ju gott. Samt kanske lite flingsalt. Voila – ät och bli mätt å gla!

Eh…och efter du har fotat av maten – sleva ner allt i en större tallrik eftersom du såklart kommer äta mer än vad du föreställt dig. Samt att all extra sås måste på. Nomnom!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply