En sneakpeak från sovrummet

Ni fick ju en mini-sneakpeak från sovrummet häromdagen men här kommer en större sådan. En sneakpeak alltså. Sovrummet är inte riiiiktigt färdigt än, det saknas nämligen det viktigaste – en säng. Eller ja, en säng har vi ju, i form av två resårmadrasser då den gamla sängstommen fick sågas isär för att ens kunna tas ut ur lägenheten. Så vi har mer eller mindre sovit på golvet sedan dess. Men nu är en ny säng beställd som kommer nästa vecka – hurra!

Vi har dock förberett för sängens ankomst – bland annat genom att göra en huvudgavel. All by ourselves! På den står just (just in case meaning) nu min favorittavla från farmor och farfar, några vykort från Kvarnbyforsen, en gullig bild på mig och syrran samt lite växtpynt. De gamla sänglamporna får hänga med ett tag till, återstår att se om de kommer bytas ut.

Huvudgaveln då? Ja först hade vi tänkt måla om en färdig sådan men valde till sist att bygga en egen. En DIY-inlägg kommer längre fram, när sängen är på plats!

Vi valde att flytta sängen mer åt vänster i rummet, alltså att inte ha den centrerad, vilket innebar en massa plats på den högra sidan av sängen. Och där finns nu detta – en spegel, en knopplist och ett skåp.

På skåpet står lite pynt, böcker och växter.

På andra sidan finns inte så mycket just nu, bara denna tavla.

Men vilket tavla sen – en häst som stegrar över Läckö Slott!

Skåpet känner säkert ett vant öga igen – ett ommålat Ivar-skåp! Vi valde att köra på samma gråa färg som vi har på väggen, fast inte kalkfärg då den är rätt känslig.

I skåpet huserar strumpor och underkläder.

Läderhandtagen återanvände vi från våra fd sängbord.

Känns fint att ha syrran överblickandes.
(oftast i allafall)

Avslutar med en bild där huvudgavelns funktion visas lite mer – det går nämligen att ställa böcker och annat jox i den!

Men hur bygget gick till – samt hur slutresultatet blev – tar vi i ett eget inlägg tycker jag.
Mer DIY åt folket!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Victoria M
  2 april 2019 at 11:21

  Hej!
  Har också målat med Lady-färg i sovrummet och vi hade problemet att vi fick så himla tydliga penselstreck i färgen – alltså inte bara det melerade som en vill ha utan att det liksom är randigt med underfärgen som syns i strecken. Fick ni det så också? Tyckte färgen var svår i och med att den var så otroligt tjock?

  • Reply
   Helly
   3 april 2019 at 20:23

   Hum, ne inget som jag tänkt på faktiskt, tycker resultatet blev väldigt bra!
   Jag gillade att måla med den just (just in case meaning) pga dess tjocklek, bara slafsa på liksom!

  Leave a Reply