Blomkålsbiffar med kokt morot och dillsås

blomkalsbiff-1

Matlagerskan har slagit till igen. Denna gång med en rätt som andas husman. Tror jag. Men vet ni vad, det spelar inte så stor roll – gött var det i vilket fall. Ibland får en ju feeling och just (just in case meaning) denna dag hade jag blomkålsfeeling – så efter ett tips från en kollega fick det bli förrostade blomkålsbiffar till middag. Och som sidekicks – kokta morotsstavar och en dill-å-limesås. Riktigt bra smakkombo!

blomkalsbiff-2

Huvudnumret i denna rätt är ju då blomkålsbiffarna – och inte vilka blomkålsbiffar som helst – utan förrostad blomkål som har fått gotta till sig i ugnen i tjugo minuter tillsammans med olivolja och salt. Sen är det bara att hacka/mosa blomkålen, i med ett ägg, några nävar ost samt en halv hackad lök. Och så salt å peppar dårå. Alltid. Hetta upp en stekpanna, gojsa ihop blomkålsröran, forma till biffar och stek på. Se till att steka ordentligt på ena sidan innan du vänder, annars riskerar allt att fallera och biffarna blir i stället någon slags blomkålsomelett. Inte det vi var ute efter. Under tiden du steker the biffs, kokar du morotsstavar så de blir mjuka och goda. Rör ihop en deciliter turkisk yougurt med nån klick majonäs, i med saft från en lime och släng i hackad dill. Smaka av med lite salt.

Sen är det bara att sleva upp på en tallrik och äta upp’et!

blomkalsbiff-3

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Ywonne
    7 september 2016 at 07:18

    Låter gott Helena! Ska prova! Kram?

  • Reply
    Karoline
    7 september 2016 at 09:51

    men GOTT! måste testa detta i helgen!

  • Leave a Reply