Vegetarisk Bulgogi – hurra sicken grej!

vegetarisk-bulgogi-1

Stoppa pressarna – jag har hittat en ny favvorätt! I den där smakboxen jag vann för ett tag sedan fanns det en påse med Santa Maria Asian Spices Korean BBQ Bulgogi (hej långt namn) och häromdagen var det dags att testa denna pulverpåse. Jag blev icke besviken! Även David utbrast i hurra-rop där bredvid mig. Med andra ord – succé!

Sen var det ju göraenkelt att tillreda – vilket också är uppskattat av denna matlagerska. Ber om ursäkt för de kassa matbilderna, att fota en fredagskväll klockan åtta är liksom inte helt optimalt då ljuset är helt och hållet borta. Meeen – ett inlägg utan bilder, det går ju bara inte. Sak samma, nu kör vi recept!

vegetarisk-bulgogi-2b

Ingredienser
1 påse Santa Maria Asian Spices Korean BBQ Bulgogi
1 msk olja
1 msk vatten
200 g vegetarisk kebab (tack för tips Lovisa)
1 salladshuvud
1 knippe salladslök
1 näve sojabönor
1 vitlöksklyfta
koriander
majonäs
sriracha
ris

Gör så här
Blanda Bulgogikryddan med 1 msk olja och 1 msk vatten till en tjock marinad. Lägg i kebabstrimlorna och marinera i ca 15 minuter. Under tiden så sköljer du salladsbladen, blandar ihop srirachamajjon samt fräser sojabönorna med pressad vitlök. Riset ska ju också kokas, eller så plockar du fram fryst ris du fick över från indien för ett tag sedan.

Servera sen kebabgöttet i ett salladsblad tillsammans med ris och sojabönorna. Toppa med skuren salladslök, srirachamajonäsen samt koriander. Slingra även över lite extra sriracha om du vill ha det lite extra hot. Ät! Njut!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply