Ett smakboxrecept kommer lastat – med vegetarisk Pad Thai

padthai-smakbox

Ni vet den där smakboxen som ramlade in på hallmattan för någon dag sedan – den innehöll ju en massa gött och när jag frågade David vad han ville att vi skulle testa först blev svaret; Pad Thai. Ajjemän sa jag och ca trettio minuter senare stod middagen på bordet.

Ni vet ju hur jag är, att utgå från ett recept till punkt och pricka funkar inte riktigt för mig men denna gång höll jag mig nästan hela vägen. Så ok, detta är ju inte mitt recept – men vi gör en genomgång i alla fall:

Ingredienser för 4 portioner
1 paket Santa Maria Rice Noodles
2 msk matolja
1 paket tofu
300 g vitkål, finstrimlad
1 morot, strimlad
1 näve böngroddar
1 ägg, vispat
0.5 flaska Santa Maria Asian Wok Pad Thai
1 dl grovt hackade jordnötter
koriander
lime

Tillagning
Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Panera tofubitar i maizena, chilipulver och salt, med andra ord; rör ihop och täck alla bitar. Stek i en stekpanna med rikligt med olja tills tofun tar färg. I en annan panna slänger du i strimlad vitkål, morot och böngroddar, woka eller stek i 1-2 min på hög värme. Gör plats i pannan och stek ägget under omrörning. Klipp nudlarna grovt, tillsätt dem och woksåsen. Rör om hastigt tills allt är varmt. Blanda i grovt hackade jordnötter och servera med koriander på toppen samt kläm över limejuice. Det blir succé!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply