Veggiesill till julbordet

En av de bästa rätterna på mitt julbord är veggiesillen. Nomnom säger jag bara! Enkelt att göra är det också. Så nu tänkte jag dela med mig av detta fantastiska recept. Mer veggiesill åt folket och God Jul!

Det du behöver är:
Aubergine – en lagom stor
Tångkaviar – två matskedar
Dill – tills du skäms eller skräms
Citron – en halv suris
Rödlök – en styck
Matyougurt eller Creme Frase – två deciliter
Majonäs – två matskedar
Salt-å-Peppar

Och så här gör du:


Dela auberginen i fyra delar på längden. Dela sen varje längd en gång på längden för att sen skära bitar ca 5 mm breda. Eller ja, gör så stora bitar du önskar. Men så här stora bitar gör jag.


Finhacka rödlöken och lägg i en bunke. Och nej, jag är ingen mästerkock som lyckas finhacka löken så där übersnyggt och fint. Men en glad lökamatör kan jag väl få vara?


Koka auberginebitarna mjuka och sladdriga, ca 10-15 minuter.


Lägg i tångkaviaren i bunken.


I med majonäsen och matyougurten/cf.


Kläm ut ca en halv citron. Akta kärnorna bara – inget hårt i denna veggiesilledillen!


Sen i med dill! Färsk eller frusen funkar finfint!


Slå av de färdigkokta aubergineskivorna i ett durkslag. Och sen ner i bunken.


Salta och peppra. Rör om. Ställ in i kylen så allt svalnar.


Veggiesillen serveras sen tillsammans med ett gäng glada tomtar. Eller med det resterande veggiejulbordet – som kan bestå av grönkålspaj, rödkål, brunkål, veggiejansson, veggiebullar, veggiekorv, juleöl och julesnaps! Gottigottgott säger jag bara! Så ha nu en riktigt god julafton!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply