Bönpasta med veggiefärs

bonpasta-veggiefars

Jag har testat något nytt – bönpasta från Risenta. Och jag ger pastasubstitutet två tummar upp! Bönpasta görs alltså på sojabönor och innehåller massor av proteiner och fibrer men är snål på kolhydrater. Med andra ord – mättande och energifylld. Och även ekologisk producerad. Bra eller hur?

Så jag testade att göra den klassiska rätten – spagetti med färssås – i en liten ny tappning. Självklart delger jag er receptet nedan, som blir för ca 4 personer. Men när familjen bara består av en veggo och ett kötto blir det lunchlådor für alle = perfecto!

Ingredienser
200 g bönpasta Fettuccini (gjord på gröna sojaböner)
300 g veggiefärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
0,5 st grön paprika
400 g krossade tomater
1 dl creme fraise
0,5 dl tomatpuré
smör att steka i
salt, peppar

Gör så här
Hacka lök och fräs i smöret tillsammans med den pressade vitlöksklyftan. I med veggiefärsen och paprikabitarna. Stek tills allt har fått lite färg. I med de krossade tomaterna samt creme fraise och tomatpurén. Rör om och smaka av med salt, peppar och ev basilika. Under tiden färssåsen puttrar – koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka bönpastan i ca 5 minuter. Servera med riven parmesan, ketshup och några gurkskivor. Nomnom!

Är förresten inte sponsrad av Risenta. Men blir gärna – så skicka hit lite mer bönpasta vetja!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Stina - Tillvaron.se
    14 januari 2015 at 17:27

    Blev SÅ glatt överraskad av bönpastan, hur god som helst, superbra substitut!

  • Reply
    Vicky
    14 januari 2015 at 19:08

    men gu, aldrig hört om?? vad spännande, ska deffo spana efter detta. låter svingott ju (och kanske mer mättande även?)

  • Leave a Reply