Veganska maränger

vegan-marang-01

Veganska maränger, hört talas om det? Det hade inte jag gjort förrän jag sprang över det på Amandas blogg. Superspexigt enligt mig, speciellt när det är gjort på – hör och häpna – kikärtsspad! Alltså hur käckt är inte detta då just (just in case meaning) detta spad alltid har hällts ut i slasken. Med andra ord, bra restprodukt att göra nåt smarrigt på.

vegan-marang-04

Och det är hur enkelt som helst. Visst, det kräver att en vispar rätt så länge samt att marängerna måste vara inne typ nittio minuter i ugnen. Men annars – lätt som en plätt! Och det enda som behövs är:

spad från 300 g kikärtor
1,5 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk citronsaft

Sätt ugnen på 100 grader. Vispa kikärtsspadet länge – först blir det skum och sedan fastare och fastare. Tillsätt socker, vaniljsocker och citronsaften och vispa lite till. Smeten ska bli glansig, tjock och fast och du ska kunna vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ut. Med andra ord, vispa på! Sen spritsar du ut marängerna på en plåt med bakplåtspapper – in i ugnen och grädda i 1,5 timme. Avnjuts sedan med glass, chokladsås och bär. Nominom!

vegan-marang-02 vegan-marang-03

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sara
  3 juni 2015 at 14:09

  Hej! Jag vill bara berätta att jag precis hittat hit och blivit rätt så jättekär i denna blogg. Dina bilder är ju bah heaven och så älskar jag exakt allting du klär på dig. Så du vet! Här blir jag kvar!

  • Reply
   Helly
   3 juni 2015 at 15:54

   Välkommen hit! Och tack för de fina orden! ♡

  Leave a Reply