Vegansk stroganoff

Jag köpte en billig korv häromdan. Tio kronor kostade den och jag tänkte att den skulle passa perfekt att ha som smörgåspålägg. Men en kan ju inte äta korv på mackan varje dag, speciellt då jag bara äter frukost på helgerna. Så den där korven tog liksom aldrig slut. Så varför inte testa att göra en rätt jag aldrig tidigare lagat – en vegansk stroganoff? Jo, så fick det bli!

vegansk-stroganoff

Det är inte jätteofta jag lagar vegansk mat – men jag ramlade över ett veganskt stroganoff-recept, så varför inte? Och resultatet? Rätt så gott faktiskt! Inte riktigt som mammas stroganoff back in the days på nittiotalets radhusluncher. Men nästan.

Ingredienser

1 st gul lök
2 dl havregrädde
1 st Oh, Finkorv, från Astrid & Aporna
1 burk krossade tomater
3 msk ketchup
2 msk soja
3 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 tsk paprikapulver
rapsolja
salt å peppar

Gör så här:

Hacka lök och skiva korven. Lägg i stekpannan med rapsolja och stek tills det fått färg. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén, ketchupen, sojan, paprikapulver och dijonsenap. Låt koka upp. Tillsätt sen havregrädde och låt koka upp igen till krämig konsistens. Salta och peppra efter smak. Servera med ris eller annat passande tillbehör.

Jag lyckades även med att pricka in en matchande outfit till denna sjuttiotalsrätt, nämligen en brun manchesterklänning a la hängslenstyle!

vegansk-stroganoff-2

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  lovisa
  11 mars 2016 at 17:51

  CUTIE!

 • Reply
  Pia
  5 september 2016 at 19:48

  Tack för tipsen!

 • Leave a Reply