Jordnötskladdkaka

jordnotskladdkaka

Jag har fått dille på jordnötssmör så när kladdkakesuget tog överhanden letade jag upp ett recept som kombinerade dessa två. Helt ok resultat, men hade nog inne kakan 1-2 minuter för länge i ugnen så den blev inte så kladdig som jag önskat. Nåväl – här kommer i vilket fall receptet!

25 g smör
150-200 g jordnötssmör
2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao

Börja med att smörja och bröa en form med en löstagbar kant. Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret i en stor kastrull och blanda sedan ner jordnötssmöret. Rör med en slickepott eller en visp för att få det till en slät smet. Rör sedan ner sockret. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga innan du tillsätter ett till. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och blanda sedan ner det i jordnötsblandningen.  Häll ner smeten i formen och smeta ut den då den inte riktigt flyter ut när den är i ugnen. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter, ta ut och låt svalna. Smakar säkert ypperligt med glass eller grädde till!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kajsa
    2 mars 2015 at 09:45

    Länkar ogenerat till min egen blogg, men dessa jordnötsmörbrownies är så sjukt goda! Tips tips! http://kobranhuggertill.blogspot.se/2012/09/peanut-butter-brownies.html

  • Leave a Reply