The last supper in Berlin

Fredag!
Utanför ömsom haglar och ömsom regnar det. Och pang, där kom visst en blixt tätt följt av en dundrande åska. Jag håller mig inomhus, tillsammans med en påse chips, en GT och Beyonce. Inte helt fel ändå. Nu när sommaren verkligen säger hejdå med ett bang – ja då passar det väl fint att se en glimt av den sommar som var. Dags för sista inlägget från årets semester och den där Berlinresan vi knödde in där på slutet.

Här har vi vår lördagsförmiddag. Färgglada hus och en blå himmel – ja men det är allt en bra start det!

Vi styrde stegen till den övre delen av Mitte för att införskaffa oss biljetter till Berlin Unterwelten och Dark Worlds.

Här stod vi och väntande i strålande sol för att sen ta oss ner på en guidad tur i några av de tunnlar och rum som finns lite varstans under Berlin och som användes under andra världskriget som skydd för berlinarna.

I Gesundbrunnen tunnelbanestation finns denna gröna dörr, som tog oss ner till en av de få bevarade bunkrar från andra världskriget. Där nere var det…trångt. Ja herregud, så mycket historia som finns i denna stad.

Efter någon timme kom vi ut i ljuset igen.

Där ute besökte vi parken Volkspark Humboldthain samt en av de få bevarade luftvärnsbunkrar från 40-talet – Flakturm III Humboldthain. Där inne ska det tydligen också gå att ta en guidad tur.

Parken var färgglad – kolla in dessa palettblad!

En ros!

Jag = rosen.

Ta seden dit en kommer. Men en salt pretzel? Njaaaa. Inte gott.

Vi flanerade neråt mot hotellet igen. Hamnade vid en gammal flykttunnel från 1963.

Varför kan inte den nutida världen lära av de misstag som gjordes förr? Förr som inte ens är längesedan.

Blått är flott!

Hamnade på Yumcha Heroes och åt dumplings till lunch.

Vi trodde vi ville gå i affärer, men när en är trött i både kropp och fötter är stora shoppingkomplex sådär kul att besöka. Vi fann dock en bowlinghall bara sådär och var såklart tvungna att dokumentera David där.

Mellanlandade på hotellet en kort stund. För att sen ta oss ut på gatorna i kontrasternas stad ännu en gång. Lördagskväll hallå!

Gotta love (fall in love synonym) Berlin!

Och pizza. En gillar ju pizza!

Mmmm, gott. Rödvin, mmm.

Standard. Tydligen standard att besöka när en är i Berlin, jag och Lovisa var ju där förra hösten.

Mätta och belåtna tog vi oss hemåt igen. Tror vi skyndade oss för att hinna se 100-metersfinalen med Bolt.

Hejhej, här är vi!

Vi hann med lite posering innan vi tog oss till hotellet.

Hotellet = Hotel Amano. Pointpoint.

Och där var tyvärr Berlin-bilderna slut för denna gång. Men jag kommer garanterat åka tillbaka – så mycket att se, så mycket att äta!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply