Den eviga söndagen i Berlin.
Del 3 – Barerna

Idag är det en riktig slö söndag, utanför fönstret är det snöblask och snart ska jag iväg för att hämta pizza = resultatet av gårdagens baluns x2. Andra bullar var det för två veckor sedan, då jag och Lovisa hängde på Berlins gator. Först var vi ju på loppis för att sen besöka Mauerpark och muren. Nu har vi kommit till den eviga söndagens sist inlägg – barerna!

berlin-16okt-42

Vi lämnade muren bakom oss för att flanera gatorna nedåt, förbi fina innegårdar.

berlin-16okt-43

Målet var Clärchens Ballhaus och deras uteservering – som vi hade tänkt avnjuta en öl på. Men den ekade öde.

berlin-16okt-44

Kan dock tänka mig att den är übermysig att hänga på om somrarna

berlin-16okt-45

Clärchens Ballhaus är en känd danslokal som öppnade 1913 och som ska ha en riktig fin spegelsal, som tyvärr var stängd denna dag, men det dansades för fullt på bottenplan. Tydligen ska lokalen ha använts i filmen Inglourious Basterds. Lite kuriosa sådär.

berlin-16okt-46

Vi var dock väldigt sugna på den där ölen och hamnade tillsist på ett ryskt ställe som hade lite att jobba på när det gäller effektivitet och trevlighet. Men tillslut fick vi in ölen och den smakade bra.

berlin-16okt-47

Där satt vi inklämda under rött sken (därav de svartvita bilderna) och mådde. Ja tills vi fick in maten, som visade sig innehålla nötter – något Lovisa absolut inte tål.

berlin-16okt-48

Ops och ajdå. Det var bara att kasta in handduken och bege sig tillbaka till hotellet för att vila.

berlin-16okt-49

Efter några timmars sömn var vi redo igen, och flanerade ut i söndagskvällen med ett mål i sikte. Middag! Vi hamnade här, på Standard – Serious Pizza.

berlin-16okt-50

Där åt vi…pizza! Och svettades, för jisses så varmt det var därinne! Så efter att pizzan var uppäten begav vi oss vidare.

berlin-16okt-51

Några andra som svettades var dessa, som hade byggt om en bensinstation till en bastu. Bara i Berlin!

berlin-16okt-52

Nästa stopp var denna ölbar – Herman

berlin-16okt-53

Ett trevligt, vanligt tempererat ställe där de sålde massvis av öl. Där hängde vi en stund innan det var dags att promenera hemåt igen. Dagen efter var nämligen vår sista dag i Berlin, men då flyget gick hem sent på kvällen, hade vi i stort sett en hel dag kvar i denna fantastiska stad. Hurra!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    zara
    6 november 2016 at 13:45

    underbart att ni hittade till herman, tänkte tipsa om den men hade glömt namn och plats! 🙂

  • Leave a Reply