I tonåren hängde vi en del på Kafé Götas för att dricka cola och snacka skit. Det var även här jag fann min godsak i fikadjungeln – snickerskakan. Oemotståndligt söt och smarrig. Så idag när alla snackar om semlor och fettisdagen kontrar jag med ett recept på min fikafavvo. Vassegoda!
Ingredienser
1 burk jordnötssmör ca 350g
2 dl ljussirap
1 dl socker
1 dl kokos
10 dl cornflakes
300 g mörk blockchoklad
Bring it on then
Smält jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull – låt det inte koka upp.
Blanda cornflakes och kokos och rör ner i smeten.
Tryck ut massan i bakplåtsklädd form och låt svalna.
Smält blockchokladen och bred ut över kakan. Låt stelna och skär sedan i bitar.
Bjud en vän på några bitar och spara sen resten till dig själv!
1 Comment
Vicky
18 februari 2015 at 06:43ok, dog på detta inlägget. snickers är typ DET bästa jag vet. snickerskakor likaså. bokmärkt DIREKT.