Snabba frukostbrödsbullar utan jäst
(Årets första och sista brödbak)

frukostbullar-00

I lördags gjorde jag årets första och sista brödbak. Ja att baka bröd är inte något som sker alls ofta, säg en gång per år eller knappt det. Men på årets sista dag fick jag feeling och styrde ihop ett gäng snabba frukostbullsbröd på det jag hade hemma.

frukostbullar-01

Eftersom det inte fanns någon jäst hemma fick det googlas fram ett brödrecept utan just (just in case meaning) jäst. Och jag är ju inte den som slaviskt följer recept, nä här ska det ju självklart freestylas lite! Så i med lite grahamsmjöl och solrosfrön för lite extra stuns. Kanske inte de snyggaste bröden i stan, men eh – goda var de ju!

frukostbullar-03

Ingredienser till 8 bullar

4 dl Vetemjöl
0,5 dl Grahamsmjöl
0,5 dl Solrosfrön
1 msk Bakpulver
1/4 msk Salt
2 msk Sirap
2 1/2 dl Vatten
pumpakärnor

Så här gör du

Värm ugnen till 200 C. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda mjölen, solrosfröna, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sedan sirap och vatten och rör om till en jämn deg. Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked (ja det blir kladdigt) och lägg på plåten. Forma runda med mjöliga händer om möjligt och dutta på pumpakärnorna. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Servera dem nybakade med philadelphiaost till en nyvaken sambo = given succé!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply