Projekt: Röja trädgård del 3

Jodå, det har hänt en hel del i trädgården sedan sist. Och med en hel del som menar jag faktiskt en hel del. Vi satte ju igång där i början av maj (här hittar ni del 1 och del 2) och nu i början av juli är vi klara med etapp 1. Hurra! Meeeen… innan ni får se resultatet kommer bilder från resan dit. För det är väl den som är den viktiga, resan och inte målet?

(Eller inte, är så nöjd att vi är klara med en sak i allafall)

Efter en hel del arbete blev vi ju tillslut klara med att få bort skjul, sten och plattor. Dags att mäta och planera för det kommande trädäcket!

Här har ni planen!

Men så var det ju det där med det där stenblocket…

Vi kontaktade Mölndals Stad som efter några veckor tillslut kom ut för att spana på’t. De hade med sig en bergsexpert som tyvärr inte syns på bild och denne expert tyckte att detta stenblock var farligt. Det måste bultas fast. Men först måste ett beslut fattas och sådant tar tid. Tid är något vi inte har, då vi planerat att få klart ett trädäck i sommar. Så planerna fick justeras…

Vi sa tack och på återseende till denna del av trädgården…

… och hej till denna del. Ja där borta där utemöblerna står ska det i stället byggas trädäck. Kanske en bra start att börja med ett fyrkantigt trädäck i stället för det lite mer komplicerade med ett berg mitt i. Här är också kvällssolen framme som längst. Ja, så fick det bli!

Så det var bara att börja om med trädgårdsröjet. Fram med häcksax och såg – nu skulle ännu mer växter bort för att få fram berget.

Ja vi älskar berg.

Rötter, rötter och åter rötter.

Puh!

Det är bara att kämpa på!

Sen kom jag med min grensax storlek large!

Klipp klipp!

Otto fanns såklart med på ett hörn – sovandes i en vagn. Tack för hjälpen!

Efter röj kommer äntligen byggande. Men det får bli ett senare inlägg, nu ska vi nämligen iväg och kolla på utemöbler och krukor. Hurra!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply