Husvisningssöndag:
Tegelhus x2 i Nödinge

nodinge-01

Söndagar är numera husvisningssöndagar för mig och David. Denna gång styrde vi mot okänd mark – Nödinge – för att gå på två husvisningar. Ja varför inte kolla in de flesta av områdena runt om Göteborg, vem vet vad som finns där bortom kullarna? Och i Nödinge var det alltså visning av två, lite liknande typ av hus, nämligen tegelvillor från sent sextiotal / tidigt sjuttiotal med stora fönster och ytor.

nodinge-02

Det ena huset hade en gigantisk trädgård, med en liten damm i. Och är det den lille havfrue som anas där i pölen?

nodinge-03

Bastu kan ju också vara trevligt. Men ingen nödvändighet.

nodinge-04

David och tapeterna – ett återkommande inslag i detta hus. Tapeterna alltså.

nodinge-05

Ja och även David. Här i vardagsrummet som var husets stjärna. Fungerande spis, stora fönster och härlig yta. Jep, sånt gillas.

nodinge-06

Även trädgården var ju ett plus. En kan tom stycka av den om en vill. Casha in cashen så att säga.

nodinge-07

Sen åkte vi några hundra meter bort och uppåt berget för att hamna vid hus nummer 2. Väldigt speciellt hus med kuperad trädgård beläget vid en sluttning.

nodinge-08

Det mest speciella måste vara inomhuspoolen. Sicken grej ändå!

nodinge-09

David blev tillslut en del av inredningen. Modernt är ordet.

nodinge-10

Och så jag då. Spatserandes på gräsmattan.

nodinge-11

Glad men inte helt övertygad av detta hus, med våningar och rum och trappor lite överallt.

nodinge-12

Bjussar även på denna charmiga bild, Quagmire kallade David mig. Kan nog hålla med om att det kan anas en likhet ja.

nodinge-13

Tack Nödinge för tegelhusen. Vi kan nog komma tillbaka för fler besök när vi tänkt lite. Ja för vart ska vi bo? Alla områden vi gått på husvisningar på verkar ju bra…Så hur ska en kunna bestämma sig och ta det slutliga och stora steget?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Julia
  24 januari 2017 at 12:21

  Mitt tips för att sålla i områden:

  1. Vill ni ha barn? Kolla upp skolorna och dagis! Inte på hemsidorna, utan kolla typ oberoende källor, för att se om det verkar hetsigt eller slappt beroende på vad man gillar, kolla genustänk kolla mobbningsstatistik eller vad andra lärare i området tycker om skolorna. Kolla med gamla elever osv. Finns det pengar i skolorna, tex till böcker och aktiviteter osv. Verkar det soft? Står banen längs med staketen och skriker hora till dem som går förbi? (OBS: Min gamla skola. Den var inge bra :)))))))
  2. Hur segregerat vill ni bo? Finns det liksom målsättningar kring om ni vill vara omgivna av olika kulturer osv, eller om ni vill att eventuella barn skall få se mångfald eller ej.
  3. Hur ser planeringen ut kring infrastruktur? Är det planerat med spårvagn i framtiden, eller skall det göras andra förändringar som redan nu finns spikade.
  4. Är det lätt att åka nattrafik, dvs kan man fortsätta dricka bärs till sent och åka kollektivt. Vad kostar en uber? En minitaxi? En Taxi gbg?
  5. Onlinepizza.se. Vilka levererar? :)))))))))
  6. Åldersgrupperna i området går att se på eniro nu! Samt vad folk röstar på, samt hur mycket de tjänar. Alltså förlåt, detta låter så drygt. Men bodde i Kärra ett tag och 30% röstade SD så jag blev liksom besatt av att bo i ett område där FI hade så högt som möjligt :)))) Bor i Majorna nu lol.
  7. Gå och handla mat i mataffärerna, kolla in närmaste centrum. Äre mysigt? Liksom vad kommer bli ens nya central när man inte längre är kopplad till innerstads-gbg.
  8. KAN MAN BADA NÄRA. Livets plus.

  Okej det är typ de grejerna jag skulle kika på. KRAM

  • Reply
   Helly
   29 januari 2017 at 10:17

   Tack för många tänkvärda tips!
   Älskar nummer 8 – typ mitt viktigate grej. Måste kunna bada i närheten!

  Leave a Reply