P3-Dokumentär: Terrorbomberna på Bali

Nu är den tillslut här, P3-dokumentären om terrorbomberna på Bali där min storasyster miste livet.

Jag har varit med en del i dokumentärsprocessen, blivit intervjuad av Karin Hållsten och fått lyssna på delar av produktionen – men att nu få höra den i sin helhet var jobbigt. Riktigt jobbigt, men på ett sätt ändå fint. Tårarna har rullat ned för kinderna och ilskan över att det som hände faktiskt hände har bubblat inom mig. Fy fan vilket helvete det måste ha varit där på Bali när allt skedde och fy fan för att Johanna var.. där.

På helt fel plats.

Men nu är det ändå fint på nåt sätt, att det uppmärksammas det som hände och att hon uppmärksammas. Det är vi skyldiga henne. Jag vet att det är många som minns och saknar henne, för hon berörde så många.

På söndag kl 18.03 sänds dokumentären i P3 men den finns redan nu som podd och går att hitta här,  i Sveriges radio-appen och på andra poddställen.

Det är mycket som har kommit upp i och med dokumentären, jag har till exempel fått reda på att det var en australiensisk rugbyspelare som flörtade med henne då det hände och förhoppningsvis var hon lycklig där på slutet. Men jag har också fått en större inblick i hur vidrigt det måste ha varit att uppleva det som hände. Hur jävlig döden är.

Och jag har fått tag i bilder på Johanna, när hon sitter på en strand på Bali.
Leende. Lycklig.

Det är så jag vill minnas henne.

Och så minns jag henne såhär.
Dansandes till Kylie Minogues Cant get you out of my head.
<3

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Nana
  16 augusti 2019 at 16:56

  Jag har läst din blogg länge, minns inte ens hur jag hittade den. Och lyssnade nu medan barnen sov middag på avsnittet. Kan aldrig förstå er sorg, saknad o smärta. Så fruktansvärt. Samtidigt så fint att läsa hur du fick veta om flirten och höra hur han tänkt på er. Om hur även johanna finns i hans minne. Hur hon genom er lever vidare. ❤

 • Reply
  Helen Lindell
  18 augusti 2019 at 10:32

  Hej.
  Hörde på radion om det hemska terror dådet. Blev så ledsen för att din vackra syster och även att så många andra blev dödade. Så fruktansvärt!!!
  Beklagar verkligen er sorg. Kram Helen

 • Leave a Reply