Lucka 20 – Berätta om din student

Onsdagen den 19 juni 2002
har hänt satans massa sen senast. tagit studenten…jippi!! nu börjar vuxenlivet! så har jag slappat. vart på hultsfred. snart midsommar. hum..kanske inte så mkt, men lite iaf. har haft en grymt rolig tid iaf! har en massa kort som ska komma upp, får dock se hur det blir med det. ska försöka. hade även tänkt att göra en ny hemsida. nån gång. har ju bara sååå mkt att göra nu. hehe. typ. jaja. börjar jobba på måndag. uck. vill inte. men måste. damn. pengar måste jag ha. om jag ska komma bort från alinge nångång. så är det. 

Detta skrev jag alltså på min hemsida som jag hade under gymnasietiden. Jag fotade en massa redan då och hade en ganska stor besökarskara då många av bilderna var tagna på diverse hemmafester och skolgalej. Jag var dåtidens vimmelfotograf kanske man kan säga. Och på hemsidan – som gick under namnet run.to/helena – fanns det även en dagboksdel. Jag var med andra ord rätt tidigt ute i bloggvärlden.

Så här skrev jag dagen innan min studentbal:

Lördagen den 1 juni 2002
yeah! imorgon är det studentbalen! vi ska vara så snygga så! nej men det ska bli riktigt kul. känns bara som om det inte är så snart som det är. o studenten med. känns inte som om jag ska sluta. no more skola. ever. tråkigt är det med. iallafall lite. har haft så kul den här sista veckan. massa massa studentfester ju. bara festat o busat o umgåtts med massa goa människor. vill inte sluta. eller jo, eller nej. eller hum. 

Som ni kan läsa var jag rätt kluven kring det där med att sluta skolan. Jag ville bort från Alingsås men jag ville ändå stanna och ha kvar det där roliga med vänner, fester och sånt. Vi var ett rätt stort gäng som hängde ihop den sista tiden där vi levde som om det inte fanns någon morgondag. Men nånstans i bakhuvudet visste vi att livet vi levt snart skulle ta slut. Vuxenvärlden väntade med ansvar och kravet att bli något, att göra något vettigt med sitt liv.

Men det fick vänta. Först var det studentbal där vi klädde upp oss och åkte fin bil in till Stadshotellet. Efter mat, dans och uppträdanden fortsatte vi med efterfest hemma hos Johan där det bastades och skränades. Folk somnade av en efter en och vid sju-tiden på morgonen traskade vi hemåt genom ett uppvaknande Alingsås – vi blev omcyklade av folk på väg till jobbet. Väl hemma läste jag morgontidningen medan far åt frukost. Sicka tider!

Själva studenten började med champagnefrukost nere i Nolhagaparken. Sen till skolan där rektorn höll tal. Och sen den traditionella nedtågningen genom Klämma där alla studenter gick på led och sjöng ”För vi har tagit studenten”. Väl nere i parken väntade släkt och vänner med blommor och kramar som följdes av studenttåget genom stan där vi stod på diverse flak och skränade. Sen hem och vila en stund innan det var dags för Öppet hus med mat, presenter och vänner. Och så var det dags att möta upp klassen igen, förfest innan det var dags för Stadshotellet igen. Kvällen avslutades med att ett gäng bussar hämtade upp alla och tog oss ut till en bygdegård där det var efterfest natten lång. En lång dag fylld av avsked och löften, av skratt och dans och lite gråt.

Eftersom jag i skrivande stund befinner mig i Alingsås har jag bara föräldrarnas fotoalbum att gå igenom. Och det är väl kanske tur – har för mig att det fotades en hel del mindre smickrande bilder med min kamera som hängde med på alla fester och efterfester under balen och studenten.

Detta var lucka 20 i Emilys julkalender som faktiskt blev en liten nostalgisk lucka då jag var tvungen att tänka till lite på vad jag faktiskt gjorde de där junidagarna tvåtusentvå. Och så är det ju lite roligt att läsa sina gamla dagboksinlägg från den tiden. Vad var grejen med att enbart skriva med små bokstäver?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply