En burgare kan varieras i all oändlighet och det är lite därför jag älskar’t. Jag har tillagat the worlds greatest körvburgare, gjort en riktigt mumsig bönburgare, smarrat på en mer klassisk variant och fräckat till det med en punkburgare. Ja ni ser – me love (fall in love synonym) burgare. Eller rättade sagt – allt som kan placeras mellan två bröd är gött. Släng gärna in lite ost också så är jag in heaven!
Och nu har jag gjort det igen. Denna gång fick det bli en halvimproviserad morotsburgare och jag måste säga – fan vad jag är grym på få ihop middag på typ nada! Eller rättade sagt, på det jag har hemma. Så samla ihop hela familjen framför datorn, nu blir det recept-åka av!
Morotsbiff, 1 st:
2 grovrivna morötter
1-2 finhackade vitlöksklyftor
1 näve färsk koriander
1 msk ströbröd
1 tsk maizena (knappt)
1 msk turkisk yougurt
2 tsk Sweet Baby Ray’s BBQ sås
salt och peppar
Gojsa ihop allt och låt dra en stund. Förbered resten – skiva gurka, strimla purjolök, plocka några blad vitkål. Stek sen morotsbiffen på båda sidor, det kan ta en stund beroende på tjocklek. Värm på burgarbröden så de får lite färg, på med en ostskiva och sen är det bara att plocka ihop allt. Byt gärna ut ketshupen mot Sweet Baby Ray’s – nominom! Och i stället för pommes, grilla en majskorv!
No Comments