Låt mig ge dig ett tips så här på söndagsmorgonen för enkelt skaffa dig pluspoäng hos någon du tycker om:
Baka detta enkla men goda brödrecept!
Det går fort, det är gott och det mättar fint så att en klarar av söndagens bestyr. Sen så är det ju inte helt fel att lägenheten doftar nybakt. Ne precis, så vad har du för ursäkt? Baka. Bjud. Eller har du ingen att impa på, ät upp allt själv, ge dig en klapp på axeln och fortsätt njut av dagen.
Så receptet då?
Jo jag hittade grunden till detta i en morgontidning, men modifierade det ju lite såklart. Så här kommer Helenas enkla och snabba men väldigt goda morotsbröd:
Ingredienser
- 3 dl mjölk
- 2 dl rårivna morötter
- 100 g smält smör
- 4 dl vetemjöl
- 3 dl grahamsmjöl
- 2 dl havregryn
- 1/2 dl solrosfrön
- 1/2 dl hackade hasselnötter
- 1/2 dl pumpakärnor
- lite salt
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Släng ner solrosfrön och de grovhackade hasselnötterna. I med litelite salt. Smält smöret och rör ner i bunken med de grovt rivna morötterna tillsammans med mjölken. Smöra och bröa en form och häll sen ner brödsmeten i denna. Nagga bröder med en gaffel eller annat lämpligt verktyg, strössla över lite pumpakärnor och skär ut tårtbitar med en kniv. Skjutsa in i ugnen och grädda i ca 15-20 minuter.
Ät sedan bröden medan de är varma med massa smör och ost!
No Comments