Lussekattsbak i Alingsås

Lussebullar/lussekatter – eller varför inte lussekuse, saffranskuse eller julkuse, förr även kallad dövelskatt eller dyvelkatt. Kär bulle har många namn. God är den i alla fall. Och ja, det MÅSTE vara saffran i. Annars är det så olagligt det bara kan bli.

Asta undrar dock – varför kan den inte kallas lussehund?

Igår gick då årets lussekattsbak av stapeln. Och som det blivit de senaste åren, så har det bakats i Alingsås, ja ett mor-dotter-bak.

Vissa dårar har russin i sina lussekatter. Men alltså, frukt i mat och bakverk är typ det värsta som finns.

Så mina lussekatter ser ut så här!

Mamma är dock lite mer av ett russin-fan. Ja det ska väl vara själva fan så mycket russin hon knör ner i de där bullarna.

Så här ska en riktig plåt se ut, inte ett russin så långt ögat kan nå.

Men visst, jag gjorde faktiskt några katter med russin i – då jag vet att David gillar’t. Vad gör en inte för kärleken?!

Titta så mycket gottit!

Nästan så att saffransdoften tar sig genom datorskärmen, mmmm…

Bara ögon för saffran!

Sådärja, färdigbakat!

Vi passade på att ta en promenad genom AlingeTexas innan det blev för mörkt.

Astakvast som inte vill stå still för en endaste sekund. Eller jo, bara om det vankas köttbullar. Då kan hon även simma. Ja om det finns vatten då.

Strosade runt bland kvarteren, kikade på gamla dockvagnar. Varför inte liksom.

Sen gick dessa tre + jag hemåt igen för att äta smarrig pasta med färssås. Och så lussefikade vi ju såklart, en måste ju provsmaka det en bakat. Idag ska det bakas igen, då står det pepparkaksbak på agendan – tillsammans med Linda och Alice. Och sen bör jag nog även julbaka liiite mer, har ju de där magiskt goda saffransflarnen och ingefärssnitten kvar att baka med. Samt marsipangodisarna som jag och Lovisa brukar tåta ihop tillsammans med några glas vin.

Eh jag hinner nog med, det är ju bara den tredje december.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply