Sommarfeeling på en måndag

Hörrni – det är sommar!
Termometern ligger på över tjugo grader när klockan är halv nio på kvällen och kvällssolen värmer mellan hus och buskar. Jag tror att vi har bästa solläget i hela kvarteret, ja våra grannar slänger avundsjuka blickar mot oss där vi sitter och gottar oss. Fast idag har vi inte bara slöat i solen, ne vi har klippt gräsmatta och påtat i trädgården. Har du hus finns det alltid något att göra, något jag får höra om och om igen. Men visst – det stämmer och sen så går det ju faktiskt att göra lite som en vill. Slöar en så tar allt lite längre tid, men ibland spelar inte det så stor roll. Det får ta den tid det tar.

Så idag har vi alltså klippt gräsmattan ovanför huset, både med en gräsklippare och med en trimmer. På framsidan får dock vår kompis Miimo sköta klippningen, ja hen strosar omkring där några timmar varje dag och håller gräsmattan i trim. Hurra för robotgräsklippare!

Jag har mest krupit omkring i rabatten och rensat ogräs. Eller ja, jag tror att jag har rensat ogräs. Vet egentligen inte vad jag håller på med emellanåt, men tänker att det finns så mycket växter ändå i trädgården så det gör inte så mycket om lite extra åker med opp.

För det är en riktig färgbonanza i trädgården, växter och blommor överallt.

Lycka att kunna påta omkring i trädgården i enbart shorts och linne.
Hejja vårsommaren – du är för go du!

Nejmenhej, där i busken satt visst en grannkatt och glodde.

Kelsjuk till tusen.

Alltså ser ni! Naturen spritter och grönskar överallt nu!

Kolla in detta då – vilken glöd! Ja jag kan nog numera titulera mig grillmaster, är en riktig hejjare på det där med att göra upp eld. Ja så länge jag har mina tändkuber och mitt tändrör…

Efter en har grillat får en äta – denna gång blev det klassikern korv med bröd.
Note to self: Potatissallad på korven var en riktig hit!

Sen satt vi där i kvällssolen. Käkade korv, grillade marshmallows, smuttade på folköl och bara hade det allmänt gött. Vilken bra start på veckan!

När klockan var närmare nio sa jag hejdå till det nyklippta gräset.
På återseende imorgon igen – då ska det bli ännu varmare!

Bada någon?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply