Hej och välkomna – idag stod det lasagne på menyn
Whoopwhoop – här snackar vi hungrig bryyd
Nehe – är det den där gobiten som ska ätas?
Ja då är det la bara att hugga in!
Riktigt myzig stämning med tända ljus och ett glas rött
Bästa uppläggningen ever – vi snackar matfotografsproffs här!
Och som sällskap – bästaste Leslie Knope!
För er som är sugna på att kalkera denna mästerliga middag – åk först till Ica Focus och köp ädelost för 1 krona paketet. Ja ni hörde rätt, EN KRONA PAKETET. Och sen vassegoda, här kommer receptet:
8 lasagneplattor
200 g färsk spenat
1 dl gröna ärtor
3 st scharlottenlökar
1 msk pinjenötter
smör att steka i
salt och peppar
Ostsås:
200 g ädelsost
4 dl mjölk
1/2 dl grädde
3 msk mjöl
salt och peppar
ett.
Hacka löken och fräs den i oljan. Tillsätt spenaten och fräs den en stund, häll i ärtorna på slutet. Smaka av med kryddorna.
två.
Dela osten i lite av mjölken i en kastrull och rör till den löst sig. Slå på resten av mjölken å grädden och koka upp under omrörning. I med mjölet och red av såsen. Puttra några minuter till.
tre.
Varva ostås, plattor, spenatfräset. Avsluta med ostsås, lite ädelost samt pinjenötter på toppen.
fyra.
Grädda i 200 ° i ca 40 min. Känn med en sticka att lasagneplattorna är mjuka.
fem.
Sätt på ett avsnitt av Parks and Recreation – ät!
No Comments