Lasagne med spenat och ädelost

adelostspenat-lasagne-01

Hej och välkomna – idag stod det lasagne på menyn

adelostspenat-lasagne-02

Whoopwhoop – här snackar vi hungrig bryyd

adelostspenat-lasagne-04

Nehe – är det den där gobiten som ska ätas?

adelostspenat-lasagne-03

Ja då är det la bara att hugga in!

adelostspenat-lasagne-07

Riktigt myzig stämning med tända ljus och ett glas rött

adelostspenat-lasagne-05

Bästa uppläggningen ever – vi snackar matfotografsproffs här!

adelostspenat-lasagne-06

Och som sällskap – bästaste Leslie Knope!

För er som är sugna på att kalkera denna mästerliga middag – åk först till Ica Focus och köp ädelost för 1 krona paketet. Ja ni hörde rätt, EN KRONA PAKETET. Och sen vassegoda, här kommer receptet:

8 lasagneplattor
200 g färsk spenat
1 dl gröna ärtor
3 st scharlottenlökar
1 msk pinjenötter
smör att steka i
salt och peppar

Ostsås:
200 g ädelsost
4 dl mjölk
1/2 dl grädde
3 msk mjöl
salt och peppar

ett.
Hacka löken och fräs den i oljan. Tillsätt spenaten och fräs den en stund, häll i ärtorna på slutet. Smaka av med kryddorna.

två.
Dela osten i lite av mjölken i en kastrull och rör till den löst sig. Slå på resten av mjölken å grädden och koka upp under omrörning. I med mjölet och red av såsen. Puttra några minuter till.

tre.
Varva ostås, plattor, spenatfräset. Avsluta med ostsås, lite ädelost samt pinjenötter på toppen.

fyra.
Grädda i 200 ° i ca 40 min. Känn med en sticka att lasagneplattorna är mjuka.

fem.
Sätt på ett avsnitt av Parks and Recreation – ät!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply