Kantarellpasta

kantarellpasta-01

Pasta och kantareller är en väldigt smarrig kombo, speciellt om en även adderar grädde och någon slags ost = smarrismarrismarr! Just nu flödar internet över av recept med diverse svampsorter och jag fann ett som jag var tvungen att testa. Fick dock justera det lite då mataffären inte hade en av ingredienserna men det gick så att säga superbt ändå!

kantarellpasta-02

Passade även på att inviga lite nyinköpta köksinventarier – marmorbrickan samt tallrikarna Floris från Rörstrand. Fint ska det va!

kantarellpasta-03 kantarellpasta-04

Och till bords hade jag denne herre – David!

kantarellpasta-05

Men receptet då? Ja det kommer här:

250 g papardelle
200 g kantareller
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
2 msk smör
2 dl grädde
1 msk grönsaksfond
1 pak choi-huvud
1 msk olivolja
salt & peppar
2 msk hackad bladpersilja

Till servering: Parmesanost

Rensa och fräs kantarellerna i en torr panna till vätskan dunstat av. Lägg i smör, fint hackade schalottenlökar och vitlök och låt fräsa till löken är mjuk. slå på grädde och fond och låt längsamt reducera ner på låg värme. Strimla pak choien grovt. Lägg i en ugnsform och ringla över lite olivolja och salt och peppar. Rosta av i ugnen på 200 C tills kålen mjuknat och bitvis tagit lite färg. Koka pastan al dente och vänd ner kantarellsåsen, kålen och persiljan. Smaka av med salt och nymalen peppar. Riv över parmesanost vid servering.

Nomnom!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Vicky
    19 september 2014 at 02:39

    fullkolmilg älskar svamppasta. så djävulskt gott. oproportionerligt gott i förhållande till hur svårt (eller lätt alltså) det är att svänga ihop. bäst.

  • Leave a Reply