Den sista tidens matdille, ja den står Veef för. Veganska bitar som smakar typ som tzay men litelite godare och fylligare enligt mig. Riktigt goda att ha i grytor eller varför inte på grillspett?
Mitt första veefrecept var en thaigryta med nudlar. Sjukt smarrismarr! Och självklart är jag en riktigt hyvens person och delar med mig av receptet:
Ingredienser
1 paket veefbitar
1 burk kokosmjölk
1 msk potatismjöl
några knippen blomkål
2 st morötter
10 cm purjolök
Marinad
koriander
sesamolja
1 st hackad chili
citronjuice från en citron
Gör så här
Hacka koriander och chili och blanda med citronjuice och några droppar sesamolja. Lägg i veefbitarna, rör om och låt dra 30-60 minuter (beroende på hur hungrig du är). Stek sen bitarna, tillsammans med marinaden. Häll i kokosmjölk och grönsaksbitarna, låt puttra. Mixa potatismjöl och vatten och tillsätt i grytan under omrörning. Salta och peppra efter smak. Under tiden kokar du även nudlarna enligt anvisning på paket. Allt serveras sen i djup tallrik med en näve koriander på toppen. Nomnom!
Just det, Veef – från Astrid och aporna – har jag än så länge bara hittat på Ica Supermarket Rosenlund, som för övrigt har en riktigt bra vegkyldisk!
No Comments