Husrenovering dag 19:
Kökshandtagen är på plats!

Woot – vad är det som skådar mitt öga?
Är det kökshandtagen som äntligen kommit på plats?

Svar ja. Efter en lång beslutsprocess kom vi tillsist överens om vilka kökshandtag som skulle inhandlas. Vägen dit var nämligen inte enkel då de handtag vi ville ha, inte fanns. Eller ja…typ så i alla fall. För det finns ju egentligen määääängder av kökshandtag att välja mellan, men de flesta är fula som stryk och sen går det inte att betala 300 kr/styck när vi behöver 22 stycken. Ne där går gränsen till vad som bara känns idiotiskt.

Så till slut blev det alltså dessa kökshandtag från Beslag Design; Brohult-128, svart grepp och förnicklad. Och jag är riktigt nöjd. De är snygga och passar in i vårt nya kök men framförallt är de praktiska då vi nu faktiskt kan öppna våra lådor och skåp hur enkelt som helst. Lite så som lådor och skåp ska funka i ett kök. Succé!

Kolla så fint!

Över till något annat fint, en styck David som fixar montering av kökshandtag på löpande band. Vem behöver köpta monteringsramar när det går att göra en egen med hjälp av masonitskiva, vattenpass, linjal, syl, hammare och borr?

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Madeleine
  6 juni 2018 at 08:16

  Hej! Helt underbart kök! Vi håller på att bygga ut vårt hus och vi ska ha likadan bänkskiva som er och även samma handtag tänkte vi. 🙂 En fråga; vi ska ha integrerad kyl och frys samt diskmaskin och påsen sida vi ska beställa handtagen ifrån står det att de inte rekommenderar dem till ”tunga” skåp som t ex kyl och frys. Hur gjorde ni? Tack! 🙂

  • Reply
   Helly
   12 juni 2018 at 21:10

   Tack! Älskar mitt nya kök – bara fläkt och lampor som saknas nu =)
   Vi satte bara dit handtagen, såg inget om att det inte skulle hålla. Och det funkar finfint!

 • Reply
  Lina Sandvik
  19 juni 2018 at 14:59

  Hej! Hittade ditt fina kök efter en sökning på jura kalksten som jag planerar att sätta in i vårt kök. Dock är det många som säger att det lätt blir syra- och fettfläckar på kalkstenen. Har ni på denna korta tid märkt något problem med detta samt har ni en polerad yta? Tack på förhand.

  • Reply
   Helly
   19 juni 2018 at 21:44

   Hej! Jag älskar denna bänkskiva, så fin! Men, visst den är väl lite känslig mot vissa vätskor, framförallt syra och fett som du skriver. Dock är skivan i sig så mönstrad/melerad så de fläckar som råkar bli syns inte utan försvinner in i det naturliga mönstret.

 • Reply
  Therese
  16 november 2018 at 20:25

  Hej,
  Otroligt fint kök men vart kommer det ifrån och vad är det
  För lucka/färg på luckan? Så snyggt 🙂

  • Reply
   Helly
   9 december 2018 at 18:14

   Tack! Är väldigt nöjd med slutresultatet!
   Det är ett IKEA-kök som bas, Veddinge. Sen har vi specialat oss lite – lämnat in luckorna på omlackning, lagt till mellansidor för att skapa en mer bistro-känsla samt köpt en separat bänkskiva. Luckorna lackerade vi i Mocka, NCS 7502-Y.

 • Reply
  Therese
  7 juli 2020 at 07:56

  Sååå fint och har samma köksluckor som jag lackat i samma nyans =) Har ni samma längd på alla handtag både på lådor och även överskåpen eller har ni olika? Jag har mest 80 lådor på alla där nere.
  Vilken längd tog ni på era handtag? Handtagen gör ju halva köket om inte hela =)

 • Leave a Reply