Husrenovering dag 15:
Tolv timmar av fix, tipp och sol

Förra lördagen var en riktig fixarlördag och vi var uppe med tuppen redan klockan 06. Efter frukost i Alingsås entrade vi vid tio-tiden Mölndal för att köra ett riktigt husfixarmaraton på tolv timmar. Riktigt gött att få massa saker gjort och även riktigt gött att få göra det i strålande solsken. Hurra för vår balkong! Lite kyligt utomhus kanske, men så himla skönt att få lite hopp om våren. Sen att det snöade på söndagen var väl kanske mindre peppande. Hallå våren – kom hit nu!

Det var lördag och det var sol. Två väldigt bra saker enligt mig.

Helgens to-do-lista.

Helgens inredningskaos.

Jag tog tag i punkten: Byta sofföverdrag. 
Alltså jag trodde våra vita soffor var vita. Men efter att ha flyttat dem till huset insåg jag att så inte var fallet. Jisses så sketna. Så vi köpte en ny, grå klädsel som nu äntligen skulle på!

David fortsatte att skruva ihop kökslådor. Ett evighetsjobb.

Piska piska!

Bygga bygga.

Oh ah, det blir så fint!

Vid tolv-tiden var det dags för fika ute på balkongen. Hurra för saft, kaka och sol!

Men sen tillbaka in till soffbyggandet. Blir la enna görbra ju!

Dagens stora mission var dock att åka till tippen med allt jävla bös. För oj vad mycket bös vi har. Säck efter säck med bös. Samt en himla massa gammalt golv samt en himla massa kartonger och plast efter köket.

Det är bra med ett stort garage. Men det samlas även lätt en himla massa bös där.

Snart redo att bege oss mot tippen. Är allt fastsurrat David?

Yes!
Då tar vi vår sandwich till släp och drar mot tippen!

Sådan tur vi har, tippen ligger bara några minuter bort med bil.

Sen var det bara att slänga och slänga och slänga saker. För att sen åka tillbaka till huset och köra några timmar till. Ja vid 22-tiden på kvällen fick det vara nog av fixande och städande och vi kunde pusta ut i soffan en stund innan sängen kallade.

Förhoppningsvis ska vi till tippen även denna helg, för det är en hel del bös kvar. Vi ska även försöka få upp lite hyllor och annat på väggarna. Sen tror jag att vi ääääntligen kan börja fundera lite på inredning och tavlor för väggarna. Som jag längtat efter att få huset lite mer personligt och inte så vitt och kalt som det är nu.

På insidan då. Utsidan är fortfarande rosa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply