Vad händer med huset?

Jo vi köpte ju ett hus bara sådär. Och det har mer eller mindre tagit upp både våra tankar och vår tid sedan dess. Alltså alla dessa val en måste göra, val val val. Hela tiden. För vi har tänkt att renovera. Men vart ska vi börja – i köket eller med badrummet? Och vilket kök ska vi välja? Vilka luckor, vilka färger, vilken bänkskiva, blandare, kylskåp osv osv. Badrummet känns enklare. Eller? Har dock inte börjar ta tag i de besluten än, då tankarna just (just in case meaning) nu är i köket. Men ska vi börja med köket, ja då måste vi starta med att lägga in ett nytt golv. Om så, vilket golv ska vi ha?

Sen är det resten av övervåningen; sovrummet och vardagsrummet. Hej strukturtapet överallt.
Alltså, strukturtapet. Överallt. Behöver jag säga mer.

Planen är i alla fall att börja med övervåningen och komma ordning där – innan vi tar tag i bottenplan. Sen har vi ju en stor och härlig trädgård som också ska få kärlek. Jag ska dock börja med att förhöra förra ägaren, en härlig dam på 95 år, om vad det är för växter och blommor som finns där. Så att jag får lite tips och inte tar kål på allt, med en gång. Tanken är att även odla grönsaker nånstans framöver. Men jag antar att det får ta sin tid. Först måste vi ju faktiskt flytta in i huset, vilket sker i slutet av januari. Iiiihh!

Huset då? Ja det är byggt 1910 och ombyggt några gånger genom åren. Den rosa fasaden och utbyggnaden är från 1986, vilket ja..syns. För ja, det är ju åttiotalsrosa. Den förra ägaren har lovat att visa massa bilder på huset från förr, då hon har bott där sedan 1955. Något jag ser fram emot, då jag älskar nostalgi och gamla foton. Samt att det ska bli kul att se före- och efterbilderna sen framöver.

Tills dess för ni nöja er med en teckning på huset, som tydligen en gatukonstnär skissade fram 1958 och sålde för hela 4 öre.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Louise
  24 november 2017 at 19:03

  Ska bli så himla roligt att få följa er renoveringsresa. Grattis än en gång till köpet! Ett tips från en som är inne på andra huset, sätt inte igång med stora grejer som kök och badrum direkt. Låt det få ta sin tid att planera och fundera ut bästa möjliga lösning. Det är kanske strukturtapeterna ni ska börja med? Lite färg på tak, köksluckor och panel har gett vårt 70-talskök nytt liv. Snart ryker den bruna plastmattan och det blir rutigt marmoleun click istället. Klinkers i kök ger jag?

  • Reply
   Helly
   29 november 2017 at 20:45

   Tack! Och tack för tips, men tror det blir ett nytt kök (och golv) som steg 1. Vi har ju lägenheten och huset en månad omlott, så tänker att vi ska försöka få till köket under den tiden. Meeeen, kan inte bestämma oss hur vi ska göra med köket, ja vilken nivå vi ska lägga på det. Går ju att få hur dyrt som helst om en nu har råd med det. =)

  Leave a Reply