Hallrenovering – slutresultatet

Titta – vi är äntligen klara med hallen!

Det tog sin lilla tid. Minst sagt. I november drog vi igång med hallrenoveringen. I april publicerade jag ett ”mitt-i-renoverings-inlägg” och nu är vi klara. Åtta månader senare. Ehh…hehe. Ja det tar verkligen sin lilla tid att renovera med en bebis i huset och full fart på jobbet. Men nu är vi klara.

Alla möbler är byggda, målade och på plats. Piffet är piffat, sist ut var att få tag i en väggklocka vilket var lättare sagt än gjort. Egentligen hade jag velat ha en klocka som mer matchade den färg vi målat allt med – Devine från Jotun Lady. Med allt så menar jag allt; väggar, tak, dörrar, trappa, fönsterkarmar och möbler. Men tillslut fick det bli en varmgrå reaklocka från Bolia. Pricken över i’et.

Så låt oss kika på hur det blev!

Byrån är från Ikea, en målad Eket.

Krukan är en ny favorit, tror den är från Systrarna Grene. Kaninspargrisen är ett gammalt loppisfynd.

Efter många om och men blev det en stor rund spegel utan kant, från Rusta.

Egensnickrad skobänk med delar från Ikea och garderoben Pax, även den från Ikea. Allt målat i färgen Devine från Jotun.

Klädhängarna är från Lagerhaus. Också målad i samma färg som allt annat. Hittade även ett skohorn i nästintill samma färg. Otto har sina egna krokar såklart, i mer lämplig barnhöjd.

Jackor upptill, korgförvaring för vantar/cykelhjälmar/diverse i mitten och skorna längst ner.

Egensnickrad som sagt, som rymmer en massa skor! Köksbänkskiva som sittbänk och undertill två Platsa-stommar. Lägg till en sockel i spillvirke från garaget och skobänken är ett faktum!

Handtagen till garderoben är samma som vi har på köksluckorna; Brohult-128, svart grepp och förnicklad.

Fönstret blev prytt med växter och Ottos namngivningshäst.

Här är spegel igen, samt Boliakrukan som tidigare stod i vardagsrummet men fick flytta ner för att fly Ottos pilliga fingrar. Längst till höger är dörren till den lilla toaletten under trappan.

Tillsist har ni här trappan upp till the main floor. I taket sitter en Floalt led-ljuspanel från Ikea. Och som ni kan se så är todos målat i samma färg; tak, väggar, fönsterkarm och möbler. Måste säga att jag är mycket nöjd med slutresultatet!

Frågan är nu vad som står näst på renoveringslistan?
Den där listan som aldrig verkar ta slut. Trädgården? Elen? Värmen? En till våning?
It never ends.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply