Ikväll ska vi laga klassikern ”Spagetti och köttfärs”. Eller ja, för min del blir det ju typ inte riktigt en klassiker då veggiefärsen var slut i affären. I stället blir det ”Spagetti och quornbitar-nånting-nånting”. Kommer säkert smaka alldeles ypperligt ändå. Och just (just in case meaning) i detta nu steker jag korv och lyssnar på Fugees. Två andra klassiker med andra ord.
Nåväl, förra veckan blev det Thaifärs i stället för köttfärs/veggiefärs. Riktigt gött faktiskt. Och med tanke på att det var ett tag sen jag ställde till med recept – här kommer ett:
400 g veggiefärs
400 g vitkål, strimlad
olja att steka i
1 gul lök, tunt skuren
3 klyftor vitlök, pressade
1.5 msk kinesisk soja
1 bit färsk chili, finhackad
3 msk färsk finriven ingefära
1 kruka koriander
Börja med att fräsa vitkålen, när den börjar slakna tillsätter du ärsen och fräser den med chili, vitlök och ingefära.När färsen är brynt smakar du av med soja och koriander. Toppa med lite finhackad koriander strax före servering och servera med ris. Släng även på en näve jordnötter om det känns bra.

No Comments