Gnocchi med citron, edamame och parmesan

gnocchi-citron-edamame

Gnocchi – är det något ni brukar äta? Inte så jätteofta va? Jag brukar se den ligga där i kyldisken, rätt ofta till extrapris, men den brukar i stort sett aldrig få följa med mig hem. Men nu så! Häromdagen köpte jag på mig ett paket för endast tio riksdaler – ett riktigt kap enligt min mening. Jag visste dock inte riktigt vad jag skulle tillaga för gnocchi-maträtt, men efter lite googling hittade jag ett recept som lät smaskens (med lite modifikation såklart). Vem går inte igång på citron och parmesan liksom?

Gnocchi-gött, ca 3 portioner
1 paket potatisgnocchi
1 burk Crème fraiche; parmesan-vitlök
0,5 paket frusna skalade edamamebönor
1 citron
1,5 dl riven parmesan
salt
och så en j-la massa svartpeppar

Gör såhär:
Koka upp en kastrull med vatten och riv under tiden parmesan och citronskal. Smält försiktigt CF i en stekpanna tillsammans med citronsaft, citronzest, salt och peppar. Ställ åt sidan. När vattnet kokar häller du i gnocchi och edamamebönor. Gnocchin blir klar på 2-3 minuter eller när de börjar flyta upp till ytan. Häll av allt i ett durkslag och blanda sen med CF-såsen och all parmesanost. Ös på med mer svartpeppar och lite flingsalt. Kanske även lite extra parmesan om det finns över. Här är det dock svartpepparn som är the hero och lyfter maträtten. Enkelt och gott!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Annie - lättlagat vegokäk
    29 oktober 2016 at 10:11

    Åh, kan det kanske vara detta recept? Då får du jättegärna hänvisa till min blogg också <3 Låter gott med CF! Har inte testat den smaken!
    https://vegokak.se/2016/04/18/gnocchi-med-boursin-citron-och-edamame/

    • Reply
      Helly
      29 oktober 2016 at 10:36

      Stämmer bra, hittade dock inte Boursin i min mataffär så fick improvisera lite. Och såklart jag ska länka, rätt ska vara rätt!

  • Reply
    Var e Malin?
    29 oktober 2016 at 19:54

    Ååååh, ser hur gott som helst ut! Brukar inte heller äta det superofta, mest på restaurang. Borde ju börja göra hemma.

  • Leave a Reply