En sammanfattning av 2019

The same procedure as last year? Ajjemän, vi är inne på näst sista dagen på detta år, tjugohundranitton. Ett år som mest handlat om Otto – både innan han kom men framförallt efter han kom. Så mycket som har ändrats i mitt liv, men ändå inte då han känns så självklar. Här kommer årets sammanfattning via den traditionella listan som jag nu fyller i för sjunde året i rad – de tidigare årssammanfattningarna finner ni här: 201820172016201520142013.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag födde barn och blev någons mamma. En helt galen upplevelse, det där med att föda barn (här finns förresten min förlossningsberättelse). Men ännu mer galet att faktiskt få vara någons mamma. Och inte vem som helst, utan Ottos mamma! Utöver det så var jag med i radion för första gången, både i en dokumentär samt i en livesändning. Sen så testade jag på det där med Mammaträning, vilket var rätt kul. Både att röra på sig men också att få träffa andra mammor.

Höll du några av dina nyårslöften?
Som vanligt, så har jag inte några egentliga nyårslöften, mer än att försöka umgås mer med mina vänner. I år var det väl en blandad kompott, då en viss Otto tog den mesta av ens tid och ibland var det svårt att få till det där med att träffa vänner. Men jag har försökt och kommer försöka ännu mer nästa år. Jag har ju så fina vänner och de vill jag träffa ofta!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jajamän, både Therese och Cecilia fick barn!

Vilka resor gjorde du i år?
I år höll jag mig inom Sveriges gränser, men fick ändå till ett par fina resor! Jag besökte Mölle, Marstrand, Varberg, Stockholm och så de klassiska Lidköping och Alingsås. Inget Barcelona i år, men som tur var kom spanjorerna på besök till oss i stället!

Dog någon som stod dig nära?
Som tur var inte.

Är det något du saknat år 2019 som du vill ha år 2020?
Oj, egentligen inte då det var ett så himla fint och speciellt år. Men visst, kanske lite mer tid med vänner. Och lite mer mentalt lugn, att bolla föräldrarledighet med jobb var inte det enklaste.

Vilket datum från år 2019 kommer du alltid att minnas?
19 april – då Otto kom
16 augusti – då P3-dokumentären om terrorbomberna på Bali släpptes
26 oktober – Ottos namngivningskalas

Vad var din största framgång 2019?
Inte helt otippat – att bli mamma till Otto. Något jag inte trodde skulle ta mig med storm så som det gjort. Hade ingen aning om hur det skulle bli att få barn, men det har varit helt fantastiskt och helt omtumlande, på alla sätt och vis. Sen tycker jag att jag lyckades bolla företaget med barn helt ok, det var inte helt lätt för någon men jag tycker jag gjorde det bästa av situationen.

Största misstaget?
Som jag har sagt tidigare; Jag ser misstag mer som lärdomar, det som hänt har hänt, bara att blicka framåt.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Hela familjen blev ju magsjuka där i mitten av december, vilket var mindre skoj. Samt att jag blev dålig en vecka efter förlossningen och fick gå på lite tabletter ett tag. Men annars har jag klarat mig rätt ok.

Bästa köpet?
Hum, det mesta är inhandlat till Otto och är sådant som underlättat att ha barn – typ barnvagn, bilbarnstol osv. För min del är det väl typ den lila baddräkt jag köpte i början av sommaren. Den har använts en del!

Vad spenderade du mest pengar på?
Otto. Och så huset, badrummet blev ju klart i början av året.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Vad tror ni, Otto såklart! Sicken glädje att få ha honom i mitt liv!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare överlag. Men ledsamhet över att inte riktigt räcka till har funnits där, både som företagsledare men också som mamma.

Vad önskar du att du gjort mer?
Kopplat bort jobbet när jag var hemma med Otto och vice versa. Samt badat mer, det går alltid att bada mer.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Scrollat mobilen.

Hur tillbringade du julen?
Nytt för i år – hemma hos oss!

Favoritprogram på TV?
Ja vad har jag sett för tv-serier i år? Glow, The Sinner, The Handmaid’s Tale, Vår tid är ny, The Rain, Easy, Russian Doll, Stranger Things, Big Little Lies och säkert en hel del till som nu glömts bort. Ja just (just in case meaning) det, såg ju även klart på Games of Thrones och kände väl mest så här efteråt… jahapp.

Bästa boken du läste i år?
Jadu, jag har nog påbörjat några böcker men inte slutfört läsandet. Har inte riktigt kommit in i  det där med att läsa böcker, vilket är synd för det är ju rätt avslappnande och skönt att försvinna in i nåt annat för en stund.

Den bästa filmen du sett i år?
Säger som tidigare, minns ju aldrig vad jag ser för filmer – eller rättade sagt om de är de bästa jag sett för året. Kan ha varit på bio där i början av året, men fan… minns inte.

Vilka konserter har du gått på under året?
Alltså skämmes. Jag har inte gått på en endaste konsert i år. Eller visst, jag hörde väl på håll när Mölndal ställde till med lite konserter på nationaldagen.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2019?
Mind med Sarah Klang – en av favoritamningslåtarna

Största musikaliska upptäckten?
Tror inte jag upptäckte nåt nytt musikmässigt i år utan lyssnade mest på gamla godingar.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Tom Hardy. Det är sedan gammalt.

Vad gjorde du på din födelsedag 2019?
Glittrade på jobbet, käkade middag på Natur och blev firad med tårta.

Hur skulle du beskriva din stil år 2019?
Oerhört bekväm, både under graviditeten där i slutet samt sen när Otto väl var ute. Löst och ledigt typ.

Vad fick dig att må bra?
Otto! Kunde inte ana hur en person bara kan slå omkull fötterna på en sådär.

Vem saknade du?
Alltidalltidalltid syrran. Och så finaste Battis, han saknas mig fortfarande.

Så tack och bock 2019 – du var allt fin du!
Snart är det 2020, vilket innebär både ett nytt år och ett nytt decennium. Undrar vad det händer för spännande saker detta år?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply