Att ha helt egna nyskördade potäter

Titta här – nyskördade potatisar!
Så färska de någonsin kan bli då de kommer från…trumvirvel…min egna odling i trädgården.

Igår var det alltså dags att se över skörden och se om det fanns något ätbart där nere i jorden. Med tanke på hur varmt och torrt det varit de senaste månaderna var jag osäker på om det ens fanns någon liten potät där nere i myllan. Men titta här – en hel klase!

Och även i denna!

Lycklig odlare begrundar sin skörd!

En salig blandning av stora och småsmå potatisar.

Hej jord i hela ansiktet – men att bli sketen hör till när en skördar.

Och hej du lille potät – snart ska jag dig ät.

Jag har odlat potatis i två pallkragar men lämnade den andra för nu, kanske är det någon liten potät som växer till sig till nästa skördefest. Och visst bör jag kunna odla lite höstpotatisar i den jag nu skördat från?

Jag fick ändå med mig ett gäng som skulle agera middag lite senare.

Himla fint att kunna odla sin egna mat.

Det fick bli en somrig potatissallad som agerade sidekick till kvällens grillmiddag.

Enkelt och gott. Så varför inte dela med mig av detta potatisrecept?
Självfallet:

Somrig potatissallad

Salladen

  • Potatis, helst alldeles nyskördad
  • Gul lök
  • Morot
  • Dill

Sås

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm socker
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk vatten

Skrubba av potatisen och koka i saltat vatten tillsammans med dill. Finhacka löken och hyvla moroten. Blanda alla ingredienserna till såsen i en liten skål. När potatisen är klar, lägg i en stor skål tillsammans med lök och morötter. Häll över salladssåsen och blanda försiktigt runt och låt sen stå en stund för att ta smak.

Njut sen i kvällssolen tillsammans med grillad halloumi, majskolv och random goa grönsaker!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply