Amsterdam // Väderkvarnar, bryggerier och cykelturer

Eh, vi kör på med det sista inlägget från Amsterdam. Varför vänta. Det är ju inte så att jag gör så väldans mycket spännande dessa januaridagar, att visa upp här menar jag. Jag jobbar och åker sen hem till ett mörkt hus för att ta igen mig. Så då känns det mycket bättre att drömma sig tillbaka till sensommardagar i en ny storstad. Ja så gör vi!

Vi lämnade den botaniska trädgården och swoshade iväg på våra cyklar – vi hade siktet inställt på ett ölbryggeri inte långt därifrån – Brouwerij ’t IJ – där vi hade tänkt ta en rundtur. Men det hade inte öppnat än så vi tog oss en öl hos deras granne i stället, Bar Langendijk.

Veteöl till den där och alkoholfritt till mig.

Här har ni bryggeriet förresten – beläget i en väderkvarn. Så himla amsterdamskt.

Vi ses om en stund!

Ja vi passade på att ta en lunch medan vi inväntade att bryggeriet skulle öppna igen. Min kollega Eva hade tipsat om De Plantage, så vi cyklade dit.

Pasta och rödvin till David.

Pasta och vatten till mig.

Väldigt fint ställe med god mat!

Vi passade på att ta en kort rundtur utanför, för att smälta maten lite.

Tänk att sitta här på sommaren och sippa på ett glas vitt.

Lite längre bort fanns en flock flamingos. Hejhej.
Ja De Plantage ligger faktiskt granne med en djurpark.

Men sånt sysslar inte vi med, ne vi cyklade tillbaka till bryggeriet igen. Bara för att veta att alla biljetter till den guidade visningen var slut. Jaha.

Men som tur var serverar de ju en massa öl på bryggeriet. Något som gjorde David glad och lite tipsy. Jag fick dock smutta på en gingerale, då de faktiskt inte hade en alkoholfri öl. Dåligt.

Vi lämnade bryggeriet och cyklade genom stadskärnan. Förbi de dansande husen.

Och alla andra fina hus som ligger vid kanalerna.

Natur är najs – så vi cyklade igenom den stora parken Vondelpark.

En kort cykelpaus.

Innan vi kom fram till Sticky Fingers, ett café/hotell i slutet av parken.

En gillar ju ställen som är rosa och har fina skyltar.

Dags att äta igen! Denna gång indonesiskt på Mama Makan.

Ah, massa gott!

Sen vart det kväll och mörkt och vi tog cyklarna tillbaka till hotellet.

Men först vinkade vi igenkännande till en spårvagn.

Sista natten i Amsterdam spenderades i träbadkaret i vårt hotellrum, allt medan nattlivet dunkade på högst upp på hotellet. Sånt orkade vi inte riktigt med denna resa, men vad gör väl det när det finns så mycket annat att uppleva, äta och göra. Fina fina stad – dig besöker jag gärna igen!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Emmy Lindgren
  22 april 2019 at 23:34

  Hej!
  Det här är kanske lite underligt, men jag tänker att det är värt ett försök!
  Jag läser Sandra Beijers blogg till och ifrån och har gjort sedan tonåren. Hon hade gjort ett inlägg med läsares bloggar, jag hittade till alla de olika inläggen och kollade runt lite. När jag såg din blogg fastnade jag direkt på bilden med dig vid cykeln. Din klänning!!! Vilken dröm!! Så nu letade jag mig vidare in på din blogg och sökte ”cykel” och fann detta inlägg. Jag undrar nu, finns denna klänning i butik fortfarande någonstans? Eller är det ett fynd för länge sedan? Oavsett om vi hittar klänningen eller inte, den är så superfin på dig! Jag hoppas du får det fint och att du fortsätter hitta fina klänningar!

  • Reply
   Helly
   24 april 2019 at 14:58

   Hej, welcome hit och tack!
   Ja den klänningen är allt en favorit – den kommer från NA-KD men jag köpte den för typ ett år sedan så är inte säker på att den finns kvar.

  Leave a Reply