Parking Pizza
– världens kanske godaste pizza
(i alla fall Barcelonas)

Nu ska jag berätta för er, nej jag befaller er, att när ni är i Barcelona nästa gång då måste ni äta på Parking Pizza. Denna restaurang ligger på Passeig de Sant Joan 56 i stadsdelen L’Eixample bara några gator från Terrys lägenhet. Behöver jag nämna att de äter här rätt ofta?! Vilket jag förstår, för jisses sicka pizzor och jisses sicken fräck lokal!

Som namnet nämner, så är Parking Pizza just ett omgjort parkeringshus. Ingången är rätt så anonym och lokalen är sådär härligt ruft som ett parkeringshus är. Vi snackar betong och tegel samt att parkeringslinjerna finns kvar på golvet. Me like.

Vi kom dit precis efter öppning och då var vi rätt så ensamma i lokalen. Men efter bara en halvtimme var det mer eller mindre fullknökat här.

Längst in på kortsidan finns pizzaugnen och bagarna, fullt synliga för alla gäster. Det var riktigt härligt att se all action bland degar, grönsaker, ost och piff.

Vi delade på en flarra vitt.

Inväntade både pizzorna samt anstormningen av folk.

Sen dök de upp, tre pizzor i den smak som tydligen ska vara the best of the best; Tòfona Negra, Fontina, ou i Parmesà reggiano. Eller på svenska; svart tryffel, fontino-ost, ägg och parmesan. Alltså…jag dog godhetsdöden. Så j*vla gott!

Och som lite extra gott; ruccola och ännu lite mer parmesan. Jo jag tackar ja!

Som sagt, världens kanske godaste pizza. No kidding.

Sen propsade både Ruben och Therese på dessert. Och inte vilken dessert som helst, utan pistageglass. Som kanske inte ser så mycket ut för världen…

Men som är (jag slår mig med stora ord nu märker jag) världens kanske godaste glass! Det är som att äta en bit av himlen och vi kunde nog beställt in en, två, tre till sådana här portioner. Vi funderade att äta upp allt medan Ruben var på toa, men ville inte riskera att skapa dålig stämning.

När vi sen gick, ja då såg det ut så här i lokalen – fullproppat. Och jag förstår dem, ett riktigt bra pizzaställe!

Nu var vi mätta och belåtna och redo för hemmafest!

Men hur den var får vi ta en annan gång, nu ska jag göra mig redo för stall och helg.
Ha en fin lördag hörrni! Och glöm inte, pizza och glass is da shit!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply