Lättlagad och knäckig blåbärspaj

blueberrypie-05

Alltså jisses så gott det är med blåbärspaj! Och så smakar det ju så oerhört mycket bättre om en har plockat blåbären själv. Vilket är exakt vad jag har gjort i detta fall. Och ni vet mitt matsignum – enkelt och gott ska det vara. Denna blåbärspajen är inget undantag från regeln och den smakar faktiskt himmelsk gott och übermegasuperduper enkel att tillreda.

blueberrypie-01

Detta bör du ha hemma:

Ett gäng blåbär
Osäker på hur mycket jag plockade men de måste täcka botten på pajformen
125 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 1/2 dl rörsocker
ljus sirap
Vaniljsås

Detta bör du göra

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg blåbären i pajformen. Blanda smör, mjöl, havregryn och socker till en grynig deg. Ringla över lite ljus sirap över blåbären och smula över degen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Servera med vaniljsås och njut!

blueberrypie-02

Alltså kolla den knäckiga smuldegen, helt perfekt!

blueberrypie-03

Försvinnande god!

blueberrypie-04

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Karin
    30 juli 2016 at 15:03

    Tog just (just in case meaning) ut denna ur ugnen. Nu blir det upp till bevis om den smakar lika gott som den doftar i hela lägenheten! 😉 Himla mysig blogg du har förresten. Big like! 🙂

  • Leave a Reply