Badrumsrenovering Del 2:
Uppbyggnadsprocessen

För två veckor sedan rev vi ut badrummet – vilket ni kan läsa om här – och sedan dess har badrumsrenoveringen varit i full gång! Att bygga upp ett nytt badrum från grunden tar tid, då det är snett och vint och gammalt och allmänt bökigt. Men nu så börjar det nya badrummet äntligen ta form och vi kan ana hur stort och bra det kommer bli!

Här kommer några bilder från veckan:

Vi fick i uppdrag att mäta ut vart handdukstorkarna ska vara. Hur nära duschen kan de hänga utan att bli blöta och hur långt ifrån kan de sitta utan att vi behöver sträcka oss för långt från duschen. Svåra mattetal att lösa för lekmän som oss.

Här ska det byggas upp en vägg som döljer avloppsluftarröret och här ska sen kommoden stå – med dubbelhandfat och megaspegel på 140 cm. Väggen som skymtas är från husets födelse, vi snackar 1910-tal.

Vänder vi oss åt andra hållet så har vi nu fått mer yta, den gamla klädkammaren är ett minne blott. Här ska sen duschen vara, till höger.

Golvbrunnen blir en inkaklad historia längst in mot väggen.

Fönstret får ha kvar sin storlek och position. Toalettstolen är dock flyttad från höger sida till vänster sida.

Några dagar senare och väggarna är på plats – tadaaa!

Diverse uttag för både vatten och el.

Diverse viktiga mått. Och så diverse strömbrytare för dimmer, lampspegel och golvvärmen.

David spanar in isoleringen, som bara några timmar senare gömdes bakom gipsplattor.

Nästa vecka ska det gipsas väggar, läggas in golvvärme, flytspacklas golv och ytskicksbehandlas innan det äntligen är dags för kakling. Förhoppningsvis har vi ett nytt badrum tills min födelsedag den 28/2. Sicken (dyr) present!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply