Vi ska bli tre!

Vet ni vad – i maj blir vi tre!

Ja om allt går som det ska, kommer det i början av maj finnas en ny huvudperson i det rosa huset i Mölndal. Jag och David ska med andra ord bli föräldrar.

Ihh!
Mäktig känsla ändå.
(en känsla som inte riktigt har landat än. Eller gör den någonsin det…)

En känsla som tyvärr har överskuggats av mitt mående de senaste tre-fyra månaderna. Alltså jag trodde inte att en graviditet kunde förändra en person och ens mående så drastiskt. Visst, det är klart jag har förstått att det oftast inte är en dans på rosor och att kvinnor oftast mår rätt kass i början av sin graviditet. Men om jag ska citera mig själv, så har det nästan varit som ett totalt jävla mörker. Den totala tröttheten som lamslår en. Det enda jag har orkat med är jobbet, sen är det bara tack och godnatt när jag kommer hem. Orkar inte göra någonting alls om kvällarna, så mitt liv har verkligen ekat lika tomt som denna bloggen. Jag som är van vid att alltid ha många järn i elden har blivit totalt knockad av denna trötthet som tagit över kroppen. Lägg sen på illamåendet – det totala illamåendet som tar upp morgon, dag och kväll. Lovely feeling. Fram till idag har jag dock varit förskonad från själva kräkandet, men idag kom det ett plask ner i handfatet efter jag borstat tänderna. Och nu är jag ändå i vecka 17. Enligt min gravidapp så ska den där glimrande och tindrande perioden infalla efter vecka 13. Men den har jag inte sett röken av, då jag känner mig allt annat än glimrande.

Men allt är faktiskt inte bara mörker. I måndags var vi på ett tidigt ultraljud och då fick vi för första gången se att det faktiskt fanns en liten krabat som rörde sig där inne i magen. Riktigt häftigt och fint att se och har gjort att tröttheten och illamåendet ändå är hanterbart.

Om bara några veckor ska vi tillbaka för det riktiga ultraljudet och då kommer krabaten vara betydligt större än nu. Spännande! Ja tänk att jag ska bli mamma om några månader…

Mamma Helena.

Ja det låter faktiskt rätt bra ändå.
Även om jag känner mig totalt clueless om vad som komma skall.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mamma/mormor Marie
  24 november 2018 at 15:52

  ❤️❤️❤️

 • Reply
  Therese
  24 november 2018 at 17:37

  Grattis!!! Vad kul!
  Illamåendet och tröttheten är fruktansvärt jobbigt. När man är mitt i det känns det som att det aldrig kommer gå över, men det gör ju faktiskt det! ☺️ Hoppas hoppas att du får känna lite energi snart.

 • Reply
  Annica
  25 november 2018 at 09:06

  Min unge fyller snart 7 år och jag har fortfarande ingen aning om vad jag gör 😉

 • Reply
  Annika Tiselius
  25 november 2018 at 17:33

  Så härligt och kul ? stort grattis ?❤

 • Leave a Reply