Häromdan skulle jag laga mat och var sugen på det gamla vanliga; koriander, chili, vitlök och lime. Så det fick bli en thaisoppa med grönsaker och risnudlar – samt de självklara ingredienserna jag nämnde innan dårå.
Men precis när jag tände lamporna i köket – ja då pajade en lampa vilket resulterade i att hela köket la av. Hejdå propp liksom. Som tur var funkade spisen samt kyl-å-frys så med en hel del stearinljus som hjälp kunde jag slänga ihop min efterlängtade maträtt. God? Såklart. Vill ni se receptet? Självklart.
Ingredienser
1/2 röd chili, finhackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 msk rapsolja, smaksatt med citrongräs och ingefära
4 dl vatten
1 slatt grönsaksfond
3 dl kokosmjölk
1 näve gröna bönor
1 litet blomkålshuvud i buketter
1 morot, strimlade
2 tsk riven ingefära
salt
1 tsk rivet limeskal samt klyftor för ev mer smaksättning
1 dl grovt hackad koriander
1 msk rostade sesamfrön
150 g risnudlar
Gör så här:
Fräs chili och vitlök i oljan utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljongen och kokosmjölk. Koka i 5 minuter. Lägg i grönsakerna, risnudlarna och ingefäran och koka i ytterligare 4 minuter. Smaka av med salt. Rör i limeskal, koriander och rostade sesamfrön. Avnjut sen framför ett av de ”fantastiska” tv-program TLC bjuder på = måndagskvällen räddad!
2 Comments
Mamma Marie
3 februari 2015 at 21:03Är ju alltid mysigt att inta måltid i stearinljusets sken. Maten ser god ut också.
Ywonne
4 februari 2015 at 01:08Hej! Låter jättegott! Ska prova nån gång. Tur att inte spisen la av!